Skupštine članova SAM-a

01.03.2019.

POSTANI ČLAN

XII Godišnja Skupština SAM-a

Rekordan broj članova – 458, profesionalni razvoj menadžera, uticaj na širu društvenu zajednicu i region i dalje u prvom planu.

Profesionalni razvoj menadžera, deljenje iskustva i najboljih poslovnih praksi među članovima SAM-a, kao i uticaj na poslovno okruženje, širu društvenu zajednicu i region deo su ciljeva Srpske asocijacije menadžera na kojima je rađeno u 2018, a koji će biti u fokusu i u ovoj godini, zaključeno je na 12. redovnoj godišnjoj Skupštini.

Predsednik Skupštine, Danijel Pantić, otvorio je ovo redovno godišnje zasedanje članova utvrđivanjem kvoruma, a zatim pozvao predsednicu SAM-a, Stanku Pejanović.

Stanka Pejanović, predsednica SAMa istakla je da je prethodna godina bila izuzetno uspešna za Srpsku asocijaciju menadžera sa više aspekata i u kojoj je organizovano više od 70 kvalitetnih događaja, a na kojima je prisustvovalo više od 3000 ljudi. U prethodnoj godini značajno je povećan broj članova i sada Asocijacija okuplja rekordan broj profesionalnih menadžera – 458.

U 2019. godini članovi Asocijacije najviše će biti usmereni ka temi digitalizacije i četvrte industrijske revolucije, inovacija, ali i ka profesionalnom razvoju menadžera, zadržavanju i ulaganju u kadrove kako bi se sprečio „odliv mozgova“, transformaciji kompanija, rodnoj ravnopravnosti, konkurentnosti Srbije i regiona i jačanju međunarodne saradnje.

„Dvadesetprvi vek je vek brzih promena koje nameću potrebu da se neprestano uči i napreduje, a mi u SAM-u delimo jedno nastojanje - kako biti bolji, kako stalno biti bolja verzija sebe. Zato ćemo i u narednom periodu nastaviti sa aktivnostima koje su usmerene na profesionalni razvoj naših članova jer želimo da SAM nastavi da privlači i okuplja menadžere koji kontinuirano unapređuju svoje menadžerske i liderske veštine, nesebično dele znanja i iskustva podižući time sopstevene kapacitete, ali i kapacitete zajednice i društva u kome živimo. Nastojaćemo takođe da svojim angažovanjem utičemo na šire poslovno okruženje, da budemo uzori dobre poslovne prakse u našoj zemlji i regionu, jačajući saradnju sa srodnim udruženjima širom regiona i Evrope“, rekla je Stanka Pejanović, predsednica Srpske asocijacije menadžera.

Prethodnu godinu obeležio je regionalni skup privrednika i političara SAMIT100, koji je tokom dva dana u Beogradu okupio više od 150 učesnika iz Srbije i sedam zemalja regiona kao i više od 70 domaćih i regionalnih predstavnika medija. Takođe, SAM je postao deo Evropske konfederacije menadžera (CEC), jedne od šest partnerskih organizacija koju priznaje Evropska komisija i obuhvata članstvo od oko milion menadžera u Evropi kroz svoje nacionalne i sektorske federacije. Tokom 2019. godine, SAM će biti domaćin sastanka Evropske konfederacije menadžera i ugostiti najviše predstavnike ove renomirane organizacije.

SAM je u 2018. godini organizovao više od 70 raznovrsnih aktivnosti, negovao je već tradicionalne događaje poput SAM Wine Club, After Holiday Cocktail i Junskog susreta, kao i predstavljanje članova kroz format „Veče sa...“.

Nakon obraćanja Predsednice, tim lideri Radnih grupa koje su prošle godine definisale nove programe i formate, predstavili su rezultate događaja.

Program „Edu Talks“ predstavila je Ivana Jelovac navodeći da je održano četiri predavanja i radionice kojima je prisustvovalo više od 100 učesnika.

O Mastermind SAM je pričala Milica Pićurić koja vodi ovaj format naglasivši da su obe formirane grupe, prva koja je startovala na proleće i okupila preduzetnike, i druga iz jesenjeg ciklusa koju su činili CEO i direktori, iskazale izuzetno zadovoljstvo konceptom programa.

O jedinstvenom sistemu podrške Business Hub-u i Menadžerskom ugovoru, govorio je Nebojša Mandić.

U 2018. pokrenuti su i pilot programi „Menadžer/ka za primer“, Tech Talks i „Business Club“. Nastavljeno je i promovisanje liderstva i profesionalni razvoj mladih menadžerima kroz jedinstveni, ekskluzivni mentorski program – MenProSAM, u okviru kojeg je startovala četvrta generacija, a održana je i prva Mentorska konferencija. Na kraju godine, Srpska asocijacija menadžera dodelila je prestižne “SAM Godišnje nagrade” na svečanom događaju “SAM Gala 2018”. Svečanosti u Belexpo centru prisustvovalo je 400 zvanica iz poslovnog, političkog, kulturnog i medijskog života, kao i predstavnici udruženja menadžera iz regiona.

Tokom 2019. SAM planira pokretanje novih i reaktiviranje starih među kojima je „Forum menadžera“.

Posle predstavljanja rezultata, Jelena Bulatović, izvršna direktorka SAM-a, iznela je finansijske izveštaje i zahvalila se svim partnerima i prijateljima koji su pomogli realizacije događaja.

Takođe, predsednik Nadzornog odbora Vladan Simeunović predstavio je izveštaj o radu Nadzornog odbora, a zatim su izabrani članovi Nadzornog odbora na mandat od tri godine.

Nadzorni odbor činiće Vladan Simeunović, advokat/partner,advokatska kancelarija Simeunović & Ikonović, Danijela Mirković, partner, kompanija EY i Lidija Labudović, advokat/konsultant, Harissons.

Srpska asocijacija menadžera nastaviće da dodatno promoviše menadžersku struku i da svojim delovanjem radi na osnaživanju menadžerske i preduzetničke zajednice u Srbiji i regionu.