Skupštine članova SAM-a

21.07.2009.

POSTANI ČLAN

Osnivačka Skupština Srpske Asocijacije menadžeraSrpska asocijacija menadžera (SAM), kao prvo i dugo očekivano nacionalno udruženje biznismena, stručnjaka ili jednom rečju, ljudi koji sede za kormilom brojnih uspešnih firmi u našoj zemlji, osnovana je sinoć (27. novembar 2006. godine) u beogradskom "IN" hotelu.

Osnivačkoj skupštini SAM prisustvovalo je, pored predstavnika ekonomske diplomatije u Srbiji, državne uprave, udruženja, PKS-a, komora i klubova, i oko 40 istaknutih menadžera, osnivača SAM-a, a za prvog predsednika udruženja jednoglasnom odlukom okupljenih izabran je generalni direktor kompanije "Grand prom" i izvršni direktor Grupe "Droga Kolinska" za tržište jugoistočne Evrope Slobodan Vučićević.

(Slobodan Vučićević)

- Profesija menadžera svakim danom dobija na sve većoj važnosti kako u Srbiji, tako i u celom svetu. Upravo zbog toga, izuzetno je važno da i u našoj zemlji postoji jedna ovakva asocijacija, koja će svim sadašnjim i budućim menadžerima pomagati da se bolje i lakše snađu, informišu, zaštite i budu uspešniji u svom poslu – istakao je Vučićević.

(Osnivači SAM, predsednik Slobodan Vučićević i potpredsednica Ava Bovan)

On je tom prilikom ukazao i na činjenicu da Srbiji već godinama nedostaje kvalitetan menadžerski kadar, izrazivši nadu da će upravo SAM omogućiti što brže prevazilaženje tog problema, a time i izgradnju stabilne i dinamične nacionalne ekonomije.

(Danijel Pantić, Aleksandar Parezanović i Đorđe Popović)

Sličnim rečima prisutnima se obratio i državni sekretar u Ministarstvu za ekonomske odnose sa inostranstvom Vlatko Sekulović, koji je kazao da osnivanje Srpske asocijacije menadžera samo još jednom potvrđuje koliko je naša zemlja "sazrela kao društvo i kao privreda".

(Vlatko Sekulović)

- Vi ste oni koji stvaraju novu vrednost i guraju srpsku privredu napred. Verujem da će novoosnovana asocijacija doprineti unapređenju vašeg rada, boljoj razmeni iskustava i znanja. Ministarstvo za ekonomske odnose sa inostranstvom će vam u svemu tome pružiti pomoć, a za uzvrat očekujemo partnerstvo i saradnju – objasnio je Sekulović.

Članovima Osnivačke skupštine SAM obratila se i Sonja Šmuc, predstavnik Udruženja menadžera Slovenije, dok su pismo podrške asocijaciji uputili ministar privrede Srbije Predrag Bubalo, kao i čelnici CEC - Evropske asocijacije menadžera.

(Predsednik Privredne komore Beograd Milan Janković)

Novoosnovana organizacija sinoć je dobila i svoj Upravni i svoj Nadzorni odbor, kao i vizuelni identitet oličen u umešno dizajniranom logou kompanije Afirma. Nakon radnog dela Skupštine, priređen je koktel. 

izvor : www.ekapija.com