Skupštine članova SAM-a

13.02.2014.

POSTANI ČLAN

Održana VII redovna Skupština članova Srpske asocijacije menadžera

VII redovna godišnja Skupština članova, održana je 12. februara u hotelu Crowne Plaza. Na samom početku prisutne članove je pozdravio generalni direktor hotela gospodin Živorad Vasić koji je izrazio veliko zadovoljstvo zbog mogućnosti da ugosti SAM, sve članove i bude domaćin večeri. Ovom prilikom se zahvaljujemo celokupnom osoblju hotela Crowne Plaza na izuzetnoj ljubaznosti, gostoprimstvu i profesionalnim pristupom u radu.


Zvanični deo Skupštine otvorio je predsednik Skupštine gospodin Dejan Nedić koji je članove pozvao na formiranje radnih tela, utvrđivanje kvoruma i usvajanje dnevnog reda. Skupštini je prisustvovalo 105 članova sa 43 pristigla specijalna ovlašćenja, čime je obezbeđen kvorum članova.

Predsednik SAM-a Milan Petrović je prisutnim članovima podneo Izveštaj o radu Asocijacije za prethodnu godinu i sa velikim ponosom istakao da ove godine Asocijacija broji 309 članova, što ujedno predstavlja i najveći broj još od osnivanja.

„SAM okuplja menadžere iz realnog sektora, koji su na čelu uspešnih firmi i timova od preko 70.000 zaposlenih, koji godišnje realiziju posao vredan 12 milijardi evra, što čini trećinu BDP-a Srbije. Zato nam je veoma bitno da nastavimo da okupljamo uspešne i iskusne menadžere, ali i da imamo rast broja članova mladih menadžera", poručio je Milan Petrović.

 

Govoreći o planovima za naredni period, predsednik Petrović je podsetio sve prisutne da je ovo i formalno kraj prve godine njegovog mandata kao predsednika SAM-a i da je veoma ponosan što je ovih godinu dana bio na čelu ove Asocijacije, gde se oseća da je u društvu prijatelja i uspešnih ljudi. „Postavili smo sebi prošle godine zadatak da rastemo i u pogledu broja članova i u pogledu kvaliteta događaja, i da SAM postane što uspešnija i bolja poslovna asocijacija. Imajući u vidu sve smo ostvarili ove godine, mislim da možemo reći da smo u tome uspeli. I u narednih godinu dana imamo prilike da svi zajedno uradimo mnogo toga kroz naš SAM - od saradnje sa Vladom i njenim institucijama, preko edukacije, saradnje sa drugim poslovnim udruženjima, regionalne saradnje i poslovnog povezivanja", istakao je Milan Petrović.

Nakon izlaganja predsednika SAM-a, članovima se obratila Jelena Bulatović, Izvršna direktorka, koja nas je provela kroz aktivnosti koje je SAM realizovao u 2013. godini. Prisutni su imali prilike da se informišu o prihodima i troškovima koji su bili u prethodnoj godini i prilivu velikog broja novih članova, koji se konstantno beleži od 2009. godine.

 

„Mi, članovi Srpske asocijacije menadžera slobodno se možemo pohvaliti da smo u godini iza nas realizovali 57 događaja, na kojem je ukupno bilo prisutno oko 2.700 ljudi. SAM je prema komentarima koje svakodnevno čujemo vodeća asocijacija u pogledu stvaranje platforme za povezivanje članova, za stvaranje novih poslovnih kontakata, ali i za neformalno druženje nakon celodnevnih poslovnih obaveza", navela je tokom svog izlaganja izvršna direktorka SAM-a. Ona je pozvala sve članove da se uključe u slanje predloga za buduće aktivnosti, kao i da se izjasne kako vide SAM u budućem periodu. Zahvalila se svima koji pružaju kontinuiranu podršku asocijaciji, svim prijateljima SAM, partnerima, kao i svim članovima na pruženoj inicijativi i energiji.

Tim lider SAMPLE-a, Miro Antić, predstavio je izveštaj o radu sekcije i naglasio da je cilj da se do maja ove godine ojača članstvo sa ukupnim brojem od 100 mladih lidera u SAMPLE. Takođe, izneti su predlozi za još kvalitativnije uspostavljanja međusobne saradnje, novih poslova i jačanja veze sa seniorima SAM-a, kao i transformaciju sekcije iz sadašnje, u fazu u kojoj će njene aktivnosti imati značajniji uticaj i na društvenu zajednicu.

Izveštaj Nadzornog odbora, podneo je predsednik NO, advokat Zoran Naumović, koji je predstavio rad u protekloj godini i izneo zadovoljstvo rada Asocijacije koja u godini iza nas beleži samo poštovanje svih procedura i propisa, i realizaciju aktivnosti u skladu sa njima.

Nakon radnog dela, članovi su nastavili druženje na koktelu koji je priređen u Dining room-u hotela Crowne Plaza.