Skupštine članova SAM-a

25.02.2016.

POSTANI ČLAN

Održana IX redovna Skupština članova Srpske asocijacije menadžera

U hotelu Metropol u Beogradu, održana je IX redovna Godišnja Skupština Srpske asocijacije menadžera. Predsednik SAM-a, Milan Petrović, sa velikim ponosom istakao je da danas Asocijacija broji 336 članova, što ujedno predstavlja i najveći broj još od osnivanja. Mnogobrojnim događajima i aktivnostima koje su realizovali prošle godine prisustvovalo je preko 3.000 ljudi, a krunu aktivnosti predstavljalo je organizovanje Godišnje nagrade SAM-a krajem prošle godine.

Zvanični deo Skupštine otvorio je predsednik Skupštine gospodin Dejan Nedić koji je članove pozvao na utvrđivanje kvoruma i usvajanje dnevnog reda i zapisnika sa VIII redovne Skupštine. Skupštini je prisustvovalo 90 članova sa 25 pristigla specijalna ovlašćenja, čime je obezbeđen kvorum članova.

„SAM ove godine proslavlja 10 godina postojanja i ovu godinu želimo posebno da posvetimo razvoju menadžera kao pojednica, ali i što bržem razvoju naših kompanija i naše privrede. Pored naših aktivnosti, želimo da kroz članstvo u Evropskoj asocijaciji menadžera i Asocijaciji menadžera jugoistočne Evrope, SAM bude faktor razvoja ne samo u Srbiji već i u regionu. U najavljenoj godini preduzetništva, SAM će se još više zalagati da znanje i kapacitete svojih članova usmeri na razvoj mladih menadžera, promociju etičkog poslovanja, uvođenje korporatvinog upravljanja u porodične firme, osnaživanje postojećih firmi i preduzetnika, ali i podsticanje preduzetničkog duha u Srbiji“, istakao je Petrović.

SAM postoji od 2006. godine i jedno je od vodećih poslovnih udruženja u pogledu razvoja menadžera kao i stvaranja platforme za povezivanje menadžera i kompanija i ostvarivanje novih poslovnih kontakata.

„Iako prepuna izazova, 2015. godina je bila je jedna od najuspešnijih godina za SAM. Postavili smo prošle godine sebi zadatak da SAM postane što uspešnija poslovna asocijacija koja doprinosi razvoju našeg društva. Imajući u vidu sve što smo ostvarili ove godine, a pre svega mislim na pokretanje izuzetno važnih projekata poput „Šanse za novi početak“, Mentorskog programa za mlade menadžere i saradnje sa mnogobrojnim organizacijama u cilju porasta zapošljavanja, mislim da možemo reći da smo u tome uspeli. I u narednih godinu dana nastavićemo da promovišemo preduzetništvo, profesionalni razvoj menadžera, saradnju sa Vladom i njenim institucijama, saradnju sa drugim poslovnim udruženjima i međunarodnim organizacijama poput USAID-a, a nastavljamo i sa našim aktivnostima na polju regionalne saradnje i poslovnog povezivanja“, istakla je Jelena Bulatović, izvršni direktor SAM-a. Program menadžer, Miloš Đuričanin, predstavio je izveštaj o radu SAMPLE sekcije i naglasio da je cilj da se u toku ove godine nastavi tendencija rasta članstva u sekciji, koja trenutno broji 94 članova. Miloš je prezentovao rezultate prve generacije MenProSAM programa, kao i drugih projekata iz 2015. godine. Takođe, iznet je plan programa za 2016. godinu.

Izveštaj Nadzornog odbora, podneo je predsednik NO, advokat Vladan Simeunović, koji je predstavio rad u protekloj godini i izneo zadovoljstvo rada Asocijacije koja u godini iza nas beleži samo poštovanje svih procedura i propisa, i realizaciju aktivnosti u skladu sa njima.

Nakon radnog dela, članovi su nastavili druženje na koktelu koji je priređen u holu hotela Metropol Palace.

Dokumenta i Zapisnik sa Devete redovne godišnje skupštine SAM možete pogledati ovde. (za pregled dokumenata potrebno je da se ulogujete)

Video sa SAM Godišnje nagrade 2015. možete pogledati ovde.

Zahvaljujemo se timu hotela Metropol Palace na srdačnoj dobrodošlici i ljubaznosti.