Skupštine članova SAM-a

13.03.2015.

POSTANI ČLAN

Milan Petrović i dalje na čelu Srpske asocijacije menadžera

Dosadašnji predsednik Srpske asocijacije menadžera, Milan Petrović izabran je na osmoj Godišnjoj skupštini SAM-a da ovu asocijaciju predvodi i u naredne dve godine.

„Počastvovan sam i privilegovan što ću i naredne dve godine predstavljati i voditi Srpsku asocijaciju menadžera, odabranu ekipu od više od tri stotine uspešnih, ambicioznih, vrednih i posvećenih ljudi. Upravo zahvaljujući njima, ali i Izvršnoj kancelariji koja je tajna uspeha SAM-a, iza nas su odlični rezultati. Nastavljamo dalje, još snažnije, sa fokusom na građenju i unapređenju pojedinca - menadžera i lidera, kao osnove za uspešno rukovodjenje timovima i kompanijama." - izjavio je Milan Petrović, novi predsednik SAM-a. 

Na Skupštini je, na osnovu glasova članova ove asocijacije, izabran i novi sastav Upravnog odbora koji će činiti brojni priznati menadžeri i privrednici. Novi predsednik, Milan Petrović i članovi Upravnog odbora vodiće SAM u naredne dve godine. Tokom njihovog mandata, među prioritetima će se naći kontinuirana saradnja sa Vladom Republike Srbije i njenim institucijama i sprovođenje zajedničkih aktivnosti sa ciljem poboljšanja privrednog ambijenta naše zemlje, borbe protiv sive ekonomije i podrške razvoja preduzetništva. Deo aktivnosti biće usmerene na poslovno umrežavanje, edukaciju i promociju menadžerskog kadra, sa posebnim akcentom na mlade menadžere.

"Posebno smo ponosni što možemo da najavimo saradnju sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID) kroz projekat razvoja preduzetništva u Srbiji, a koji ćemo realizovati u partnerstvu sa DNA Communication", rekao je Milan Petrović, predsednik SAM-a i dodao da će ovaj projekat u trajanju od 18 meseci, podržati pokretanje sopstvenog biznisa i podstaći preduzetništvo u regionima u kojima se očekuje da će veliki broj radnika ostati bez posla u državnim preduzećima, jer predstavljaju "tehnološki višak". "Glavni cilj projekta je povećanje informisanosti o tome da program restruktuiranja i otpremnina može predstavljati šansu za novi početak, kao i o tome kako pokrenuti sopstveni biznis." - naveo je Petrović.

Članovi novog Upravnog odbora SAM-a su: Stanka Pejanović, generalna direktorka kompanije Gorenje, Miša Lukić, predsednik Upravnog odbora kompanije Publicis Group Serbia, Kiril Kravčenko, generalni direktor NIS-a, Dragoljub Damljanović, direktor kompanije Schneider-Electric, Dragica Pilipović-Chaffey, direktorka SBB-a, Bojan Radun, konsultant u EBRD-u, Dejan Turk, direktor privrednog društva kompanije Vip mobile, Zoran Naumović, advokat u kompaniji Naumović & Partners, Slobodan Đinović, generalni direktor ORION telekoma, Biljana Bogovac, direktorka kompanije PwC, Mihailo Janković, partner u kompaniji Impact CTS, Dejan Ranđić, osnivač i generalni direktor ICT Hub-a u agenciji DNA Communications, Rade Rakočević, vlasnik kompanije Senzal Capital, Vanda Kučera, direktorka kompanije I&F McCann Grupa, Vladan Živanović, generalni direktor NCR-a, Rajko Mandić, član Borda kompanije Roaming, Borislav Miljanović, osnivač i generalni direktor agencije Represent System, Danijel Pantić, direktor kompanije European Consulting Group, Slavko Carić, Predsednik Izvršnog odbora Erste Banke iDarko Popović, Direktor divizije za poslove sa fizičkim licima i malim biznisom i član Izvršnog odbora banke Intesa.

Zahvaljujemo se generalnom direktoru hotela Radissson BluTomasu Svika i njegovom timu, na srdačnoj dobrodošlici i ljubaznosti.

Film sa Godišnje nagrade - Gala veče 2014. pogledajte ovde 

Video prilog sa Skupštine SAM, pogledajte ovde