Skupštine članova SAM-a

02.03.2020.

POSTANI ČLAN

Dragoljub Damljanović novi predsednik SAM-a, izabrani novi članovi Upravnog odbora

Srpska asocijacija menadžera izabrala je novog predsednika – Dragoljuba Damljanovića koji će poziciju preuzeti od Stanke Pejanović i u naredne tri godine predvodiće najveće udruženje menadžera u zemlji.

Dragoljub Damljanović zaposlen je u Schneider Electric-u na poziciji potpredsednika za energetiku i usluge u Jugoistočnoj Evropi. U članstvu SAM-a nalazi se od 2014. godine. Dobitnik je vrednih poslovnih priznanja među kojima je nagrada za „Menadžera godine 2017“ i priznanja za „Promociju i razvoj liderstva među mladima 2018. godine“.

„Poveren mi je odgovoran zadatak, da nastavim da radim na jačanju i razvoju Asocijacije. I dalje ćemo imati u fokusu pojedinca, menadžera koji želi da napreduje, ali će nam akcenat biti na osnaživanju mladih, onih koji će postati stub poslovne i društvene zajednice. Želim da SAM bude jak društveni akter i da budemo još glasniji učesnici ovog društva. Koristeći dugogodišnje iskustvo, verujem da ću zajedno sa svim članovima doprineti da budemo uticajniji i da zajedništvo i kapacitete iskoristimo na pravi način i za prave stvari“, kaže Dragoljub Damljanović, novi predsednik SAM-a.

U obraćanju članovima, Stanka Pejanović, koja je predvodila Asocijaciju u prethodne tri godine, istakla je da je ponosna na ostvarene rezultate, posebno na pokretanje novih programa, ali i na jačanje saradnje sa najvećom evropskom organizacijom menadžera.

Postignuti rezultati su ono čime sam posebno zadovoljna, pokrenuli smo mnogobrojne programe za usavršavanje menadžera, ostvarili odličnu saradnju sa relevantnim institucijama. SAM je postao punopravni član Evropske konfederacije menadžera, čime je otvoren prostor za širenje znanja i najboljih praksi na međunarodnom nivou, a koje podržavaju profesionalni razvoj“, izjavila je Pejanović.

U Upravnom odboru Srpske asocijacije menadžera od sada će, kako je odlučeno na Skupštini, biti Dušan Basalo (Atria grupa), Biljana Bogovac (PwC Srbija), Marija Desivojević Cvetković (Delta holding), Slobodan Đinović (Orion Telekom), Mihailo Janković (Nectar grupa), Dragomir Kostić (Atlantic Brands), Nebojša Mandić (DHL Global Forwarding), Nebojša Matić (Mikroelektronika), Miloš Milisavljević (Strawberry Energy), Stanka Pejanović (Hisense Gorenje Europa), Miloš Perović (Termovent), Dragan Popović (Aigo Business system), Dejan Ranđić (DNA Communications), Aleksandra Stojanović (MK Grupa) i Dejan Turk (Vip mobile). Predsednik Skupštine je Rade Rakočević (Senzal Capital).

Nova snaga Asocijacije biće usmerena ka dvosmernoj razmeni i unapređivanju znanja neophodnim menadžerima, a i prevashodno, korišćenju tog znanja i iskustva u cilju veće odgovornosti prema važnim biznis i društvenim temama poput: cirkularnihmigracija, odliva mozgova, digitalne transformacije, promena biznis modela, komunikacija i dr. Odgovornim delovanjem nastojaće se stvaranje bolje i sigurnije budućnost za nove generacije i društvo.

XIII redovnu Skupštinu članova vodio je Danijel Pantić, predsednik Skupštine u prethodnom mandatu.

Detaljne izveštaje o poslovanju članovima je predstavila Jelena Bulatović, izvršna direktorka.

 

Danijela Mirković, predsednica Nadzornog odbora, podnela je izveštaj ovog tela.

Na početku Skupštine, goste je pozdravio Đorđe Vukotić, direktor prodaje, hotela Mona Plaza u kome se održavala ova manifestacija.

SAM je u 2019. godini organizovao više od 40 raznovrsnih aktivnosti usmerenih na razvoj menadžera, njihove povezivanje i unapređenje okruženja poput tradicionalnog događaja Junski susret, sastanka sa članovima Fiskalnog saveta, Poreskom upravom, kao i predstavljanja članova kroz format „Veče sa...u Crowne Plazi“.

Nastavljeno je i promovisanje liderstva i profesionalni razvoj mladih menadžera kroz jedinstveni, ekskluzivni Mentorski program, u okviru kojeg je startovala peta generacija.

Na kraju godine, Srpska asocijacija menadžera dodelila je prestižne „SAM Godišnje nagrade” na svečanom događaju „“SAM Gala 2019”.

Članovi SAMa tokom prošle godine pokrenuli su temu zadržavanja mladih u Srbiji na „Forumu menadžera“ koji je okupio najveće poslodavce, predstavnike Vlade i studentske organizacije kako bi se zajednički pronašla rešenja koja mogu da doprinesu privlačenju kadrova i ulaganju u ljude. Ova tema biće među prioritetima i u 2020. godini.