Saradnja sa institucijama

Kroz otvoreni i konstruktivni dijalog sa relevantnim institucijama, doprinosimo unapređenju poslovne klime u Srbiji, pokrećemo društveno odgovorne teme i radimo na jačanju regionalne saradnje.

POSTANI ČLAN
NAJNOVIJE
09.12.2021.
Saradnja sa Fakultetom organizacionih nauka
U četvrtak, 09.12, Srpska asocijacija menadžera, potpisala je sporazum o saradnji sa Fakultetom organizacionih nauka, Univerziteta u Beogradu.
Detaljnije
01.12.2021.
EKOF & SAM Business Talks podcast - Rade Rakočević, Senzal capital
Nova epizoda EKOF & SAM Business Talks podcasta dala nam je priliku da razgovaramo sa Radetom Rakočevićem, vlasnikom Senzal capital i franšize Moritz Eis sladoleda za Srbiju. Rade je jedan od osnivača i aktuelni predsednik Skupštine Srpske asocijacije menadžera.
Detaljnije
17.05.2021.
Sastanak Srpske asocijacije menadžera i Asocijacije menadžera Crne Gore
Detaljnije
09.10.2019.
Predstavljeni rezultati Indeksa globalne konkurentnosti Svetskog ekonomskog foruma za Srbiju za 2019
Srbija je ostvarila napredak u osam oblasti na Listi globalne konkurentnosti prema izveštaju Svetskog ekonomskog foruma za 2019. godinu. Vrednost Indeksa ostala je nepromenjena, a prema listi Svetskog ekonomskog foruma, Srbija se nalazi na 72. mestu. Zvanične rezultate Indeksa globalne konkurentnosti (IGK) Svetskog ekonomskog foruma objavili su Srpska asocijacija menadžera (SAM) i Fondacija za razvoj ekonomske nauke (FREN), uz podršku USAID projekta Saradnja za ekonomski razvoj.
Detaljnije
17.05.2019.
Tradicionalni sastanak Srpske asocijacije menadžera i Fiskalnog saveta Srbije
Kakva su makroekonomska i fiskalna kretanja i koji su očekivani trendovi u 2019. godini, kojim merama Srbija može pokrenuti provredni rast i koje su mogućnosti finansiranja malih i srednjih preduzeća – bile su glavne teme tradicionalnog godišnjeg sastanka Srpske asocijacije menadžera i Fiskalnog saveta Srbije.
Detaljnije
12.04.2019.
Održan sastanak Srpske asocijacije menadžera i Poreske uprave
Privreda pokazala da želi dijalog i rad na unapređenju poslovnog okruženja
Detaljnije
13.03.2019.
Digitalna reforma u funkciji biznisa
O digitalnoj reformi u funkciji biznisa sa članovima SAM-a razgovarali su Dragana Stanojević, zamenik direktora USAID Projekta saradnje za ekonomski razvoj, Nenad Paunović, savetnik za digitalizaciju u Vladi Srbije i Milan Dobrijević, rukovodilac grupe za Digitalnu agendu u ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.
Detaljnije
17.10.2018.
Srbija napredovala na svetskoj listi konkurentnosti
Srbija je napredovala za 5 mesta i rangirana je na 65. mestu na Globalnoj listi konkurenosti prema izveštaju Svetskog ekonomskog foruma za 2018. godinu. Zvanične rezultate Indeksa globalne konkurentnosti (IGK) Svetskog ekonomskog foruma objavili su Srpska asocijacija menadžera (SAM) i Fondacija za razvoj ekonomske nauke (FREN).
Detaljnije
03.10.2018.
Uspešno završen sedmi Samit100 biznis lidera jugoistočne Evrope
Sedmi po redu Samit100 biznis lidera uspešno je završen plenarnim panelom na kome su učestvovali Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija i Kočo Anđušev, potpredsednik Vlade Republike Makedonije.
Detaljnije
03.10.2018.
Presek prvog dana Samita100
Na panelu koji je posvećen digitalnom dijalogu u okviru prvog dana SAMITa 100 biznis lidera rečeno je da će investicije privrednika u digitalnu transformaciju imati trajnu vrednost pošto će sve više biti izražena u društvu, kao i da u tom procesu nema povratka nazad. Na otvaranju panela, putem video veze, obratila se Maria Gabiel, Evropska komesarka za digitalnu ekonomiju i društvo.
Detaljnije
03.10.2018.
Svečano otvoren sedmi Samit100
Na otvaranju Samita 100 lidera učestvovali su predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, predsednica Srpske asocijacije menadžera i predsednice UO Samita 100 Stanka Pejanović, direktor operacija kompanije A1 Telekom Austria Group Alejandro Plater, kao i viši savetnik Boston Consulting Group Antonella Mei-Pochtler.
Detaljnije
07.02.2018.
Predsednica Vlade Ana Brnabić i predstavnici Samit100 regionalne inicijative razgovarali o daljem jačanju regionalne saradnje
Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, primila je članove Upravnog odbora SAMIT100 biznis lidera jugoistočne Evrope u utorak, 6. februara 2018. godine. Premijerka Srbije i članovi UO SAMIT100, razgovarali su o značaju daljeg poslovnog povezivanja kao i o projektima koji su pokrenuti u cilju jačanja ekonomske saradnje u regionu.
Detaljnije
07.12.2017.
Stanka Pejanović, predsednica SAM-a na prvom BIZIT okruglom stolu na temu „Prednosti i zamke e-commerce“
Koncept tradicionalnog bankarstva nije postojan nigde u svetu, pa ni u Srbiji, izjavila je na otvaranju Okruglog stola na temu „Prednosti i zamke e-commerce“, guverner NBS, Jorgovanka Tabaković.
Detaljnije
28.09.2017.
Predstavljeni rezultati Indeksa globalne konkurentnosti
SRBIJA NAPREDOVALA ZA 12 MESTA NA SVETSKOJ LISTI KONKURETNOSTI
Detaljnije
06.06.2017.
Srpski menadžeri za snažnije promovisanje dobrih poslovnih praksi u oblasti ravnopravnosti i antidiskriminatorne politke
Predsednica Srpske asocijacije menadžera, Stanka Pejanović na konferenciji „Mi ne diskriminišemo“ u organizaciji Povernika za zaštitu ravnopravnosti u Palati Srbije, predstavila je najbolje prakse kompanija članova SAM-a u ostvarivanju i promovisanju ravnopravnosti
Detaljnije
11.04.2017.
Razvojna agencija Srbije i Srpska asocijacija menadžera potpisale Memorandum o saradnji
Memorandum o saradnji potpisali su v.d. direktora Razvojne agencije Srbije Željko Sertić i izvršna direktorka Srpske asocijacije menadžera Jelena Bulatović
Detaljnije
09.06.2016.
Održan osmi sajam preduzetništva u Beogradu
U Beogradu, u sredu 8. juna 2016. godine oko 200 preduzetničkih inicijativa predstavljeno je u Beogradu na osmom Sajmu preduzetništva, koji su organizovali Srpska asocijacija menadžera (SAM), agencija DNA Communications i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) u okviru projekta „Šansa za novi početak“.
Detaljnije