Mentorski program

15.09.2017.

POSTANI ČLAN

Saznajte sve o MENPROSAM 2017

MenProSAM je ekskluzivan mentorski program koji povezuje članove Srpske asocijacije menadžera – mlade menadžere i preduzetnike sa iskusnim poslovnim liderima, rukovodiocima i menadžerima uspešnih kompanija u Srbiji

Tokom događaja After Holiday Cocktail lansiran je Mentorski program i najavljene aktivnosti za naredni period. Treća generacija programa dostigla je rekord u broju prijavljenih mentora i mentija, ukupno 58.

Ove godine, Srpska asocijacija menadžera pružila je priliku za besplatno učešće 3 mlada tehnološka preduzetnika. Tokom 10 meseci trajanja programa izabrani preduzetnici imaće priliku da rade na svom profesionalnom razvoju sa mentorom, menadžerom iz članstva SAM-a. Preduzetnici koji su uzeli učešće u programu su: 

  • Janko Pavlović je vlasnik i direktor kompanije Digital worx doo Beograd, mlada kompanija (osnovana 01.12.2016.) koja sada broji tim od 10 ljudi. Digital worx je softverska kompanija orijenentisana na oblast industrijskog Internet of Things-a i posluje na globalnom tržištu.
  • Mateja Živadinović je osnivač platforme www.volonter.rs koja je namenjena združenom sprovođenju kratkih volonterskih aktivnosti građana, udruženja, javnog i privatnog sektora i fokusirana je na „nišu“ u kojoj se nalazi 90% mladih u Srbiji koji nisu članovi organizacija i koji ne učestvuju u dugoročnom volontiranju.
  • Slobodan Bošković je cofounder i direktor u startap timu Manobiyo. U pitanju je društvena mreža humanitarnog karaktera i čiji tim trenutno čini 3 člana.

Za mentore i mentije organizovan je inicijalni trening na kome su postavljene osnove rada mentorskih parova. Tom prilikom svi prisutni saznali su više o mentorskom procesu, dobili inspiraciju za različite aktivnosti u okviru procesa, i možda najvažnije, upoznali druge mentore i mentije koji će činiti treću generaciju ovog programa.

Od 2015. godine, u dve generacije učesnika, ukupno 96 menadžera bilo je deo ovog mentorskog programa. MenProSAM je jedinstven program profesionalnog razvoja u Srbiji. Organizacioni partner MenProSAM je kompanija Atria Group koja pruža ekspertsku podršku u edukaciji učesnika i podršci mentorskom procesu da bi učesnici programa bili što uspešniji u svom radu, a mentiji dobili željeni podrstrek i podršku u razvoju svoje karijere.

Sponzor MenProSAM 2017 godine je kompanija ManPower Group koja pruža ekspertsku podršku razvoju programa za mlade tehnološke preduzetnike i razvoju komunikacije znanja o mentorstvu kojom želimo da edukujemo članove i poslovnu zajednicu.

Ceo program od ove godine pratiće i komunikacija putem internet kanala i društvenih mreža, u okviru koje će biti plasiran edukativni video materijal koji ćemo kreirati sa partnerima i učesnicima programa. Materijal će celom projektu dati dodatnu vidljivost, a poslovnoj zajednici vrednost i besplatnu edukaciju, savete i iskustvo naših mentora i mentija.

Organizovan je i radni doručak za novinare kako bismo i zvanično najavili početak Mentorskog programa. 

Tokom deset meseci rada, biće organizovana dva susreta svih učesnika programa. Prvi susret učesnika programa planiran je za 15. novembar 2017, dok je drugi susret planiran za 15. mart 2018. godine. Oba susreta, organizujemo sa ciljem povezivanja učesnika i razmene iskustva i znanja stečenih na programu, kao mogućnost međusobne podrške i razvoja.

Od ove godine, program će ujedno biti bogatiji i za završnu Mentorsku konferenciju, koja će biti organizovana 30. maja 2018. godine, a na kojoj će učesnici programa predstaviti zaključke, preporuke i rezultate svog rada sa ciljem edukacije šire poslovne zajednice o prednostima mentorstva za profesionalni razvoj menadžera i preduzetnika.