Mentorski program

01.12.2016.

POSTANI ČLAN

Održano još jedno MenProSAM okupljanje

U sredu, 30. novembra mentori i mentii MenProSAM programa su se okupili i razmenili lična iskustva stečena tokom programa. U vrlo prijatnoj atmosferi članovi su ukazali na banefite koje su dobili prolazeći kroz ovaj program, ali i ukazali na njihove lične izazove koje predstoje u drugom delu realizacije programa.

Na samom početku događaja, Miloš Đuričanin, program menadžer SAM-a i Dušan Basalo, osnivač Atria Group, su poželeli članovima dobrodošlicu, predstavili dosadašnje rezultate programa i inicirali diskusiju o ličnim iskustvima polaznika MenProSAM programa.  

Tokom razgovora članovi su se složili da mentorski proces zahteva međusobno prilagođavanje mentora i mentia, kreiranje jasnog plana rada i liste ciljeva koji se žele postići u radu. Miloje Sekulić je, na osnovu ličnog iskustva, istakao da je proces postavljanja pitanja mentiu dosta produktivniji od davanja saveta. Takođe, iskustvo polaznika programa je ukazalo da je otvorenost u komunikaciji jako bitna karakteristika za uspeh u radu mentorskih parova.

Nadovezujući se na iskustva učesnika, Dušan Basalo je naglasio da je umetnost mentorstva upravo proceniti koji je model komunikacije u kom trenutku potreban. Članovi su se usaglasili da je dobro da se u mentorskom paru ukrste iskustva preduzetnika i zaposlenih u korporativnom sektoru, ali i da je postojanje međusobnog poverenja od suštinskog značaja.

Nakon diskusije, učesnici MenProSAM programa su nastavili druženje u neformalnoj atmosferi kafea Zona industrijale.

Zahvaljujemo se Dušanu Basalu i Atria Group-i na partnerstvu i podršci u uspešnoj rezalizaciji prve faze MenProSAM programa Srpske asocijacije menadžera.