Mentorski program

26.11.2020.

POSTANI ČLAN

Održana treća Mentorska konferencija

Peta generacija Mentorskog programa Srpske asocijacije menadžera završila je svoj mentorski proces koji je trajao devet meseci. Na trećoj Mentorskoj konferenciji svoje iskustvo, saznanja i način rada tokom trajanja programa, iznelo je osam parova.

Mentorska konferencija predstavlja krunu programa na kojoj se prezentuju rezultati i iznose konkretni slučajevi na kojima su mentorski parovi radili tokom prethodnih devet meseci. 

Od 2015. godine, u pet generacija učesnika, ukupno 260 menadžera je bilo deo ovog programa.

Konferenciju i mentorski ciklus vodila je Milica Mihajlović, Marketing & Youth Programs Coordinator.  

"Peta generacija Mentorskog programa, a zbog situacije u kojoj se nalazimo od marta meseca i prva online generacija, danas završava svoj mentorski proces. Radeći sa njima prethodnih 9 meseci, sigurna sam da je ovo samo početak njihovog rada, saradnje i podrške u profesionalnom razvoju. Ovaj program svake godine okupi preko 50 menadžera koji međusobno postanu prijatelji, ili saradnici, ali pre postanu mentori i mentiji i tu ulogu odigraju na najbolji način i zbog toga zaslužuju ogroman aplauz i ogromno poštovanje", rekla je Milica na početku konferencije.

Milica se zahvalila partneru, sponzoru i prijatelju programa: partneru programa, Atria Grupi i Dušanu Basalu, kao i trogodišnjem sponzoru, Menpower Group-i. U ime Manpower Group obratio se Aleksandar Hangimana, Managing Partner za jugoistočnu Evropu i  prijatelju programa, SainTen hotelu i generalnom direktoru, Vladimiru Marinkoviću.

Jedan od idejnih tvoraca i pokretača Mentorskog programa, Dušan Basalo, CEO, Talks&Folks pozdravio je sve prisutne i izneo zaključke mentorskog procesa: "Svaka generacija mentorskog programa nosi nova lica, iskustva, različite događaje i priče. Svaki mentorski par ima svoje ideje, doživljaje, emocije. Svaki razgovor nosi magiju razmene, deljenja, promene, podrške. Promena počinje u nama, ali je sjajno imati podršku na tom putu. Hvala vam što ste baš vi naša podrška na putovanju zvanom Mentorski program Srpske asocijacije menadžera."

Video sa Mentorske konferencije možete pogledati putem LINKA.

Nakon uvodnog izlaganja, mentorski parovi počeli su sa svojim prezentacijama:

1. Zvezdan Horvat, CEO,Adizes South East Europe i Katarina Jelisavčić, Preduzetnik/konsultant,Kvalitet plus 1206 - predstavili su svoju temu: "Zašto biti preduzetnik?"

2. Dragoljub Damljanović, Digital Grid Sales VP, Schneider Electric  i Ivan Pribićević, direktor,Simplify outsourcing - predstavili su svoju temu rada: "Hajde da naučimo kako da prodaja funkcioniše!"

3. Biljana Jovanović, General Manager, Luna i Aleksandra Orlović, šef kontrolinga, Tri O - predstavile su svoju temu: "Kako pobediti krizu - komunikacija i motivacija iznad svega?!"

4. Miloš Đurković, Managing Partner, Amrop Srbija i Mirjana Matić, Pomoćnik direktora sektora finansijskog kontrolinga, Merkator - S - predstavili su temu "Dobar mentor i pomeriću svet."

5. Ivana Jelovac, Client Service Director, Black Box i Ana Dolovac, preduzetnik, Dolovac Organic I tradicija - tema njihovog rada bila je "Biznis sa svrhom"

U saradnji sa USAID projektom za Konkurentnu privredu uključili smo tri mlada menadžera/preduzetnika iz oblasti poljoprivrede. Ana Dolovac, vlasnica firme Dolovac organic i tradicija bila je jedan od 3 mentija.

 6. Srđan Tomašević, Direktor biznis prodaje, SBB i Jelena Ivić, Business Development Manager,Heads Adriatic - tema prezentovanja bila je "Mentor kao reality check".

7. Pavle Marjanović, generalni direktor, Actavis i Vladimir Marinković, generalni direktor,SaintTen hotel - predstavili su temu svog devetomesečnog rada "Razmišljaj slobodno".

8. Aleksandar Nedeljković, Chief Business Officer, Mainstream i Nemanja Mališić, CEO, Intelisale - predstavili su svoju temu: " Možda ste dobili pogrešan broj, al' ste dobili onog kog ste tražili".

 

Nakon izlaganja mentorskih parova, svi prisutni glasali su za par koji je ostavio najbolji utisak i najbolje predstavio svoj rad. Najviše glasova osvojie su Ivana Jelovac i Ana Dolovac. Ivana i Ana dobile su poklone sponzora i prijatelja programa.

- Od kompanije Manpower Group dobile su: U cilju promovisanja wellbeing-a kao i kontinuiranog učenja i razvoja, Assert International poklanja po 3 sesije profesionalnog koučinga u trajanju po 1h za mentora i mentija

- Od hotela SainTen dobile su ručak kako bi proslavile svoj uspeh.