Mentorski program

24.08.2017.

POSTANI ČLAN

MenProSAM 2017

Nakon dve sjajne generacije učesnika i odličnog odziva članova ove godine u toku je priprema novog ciklusa Mentorskog programa – MenProSAM 2017

U toku programa više od 40 menadžera i članova SAM-a imaće priliku da radi na svom profesionalnom razvoju u ulozi mentora ili mentija. MenProSAM 2017 trajaće 10 meseci, od septembra 2017. godine do juna 2018. godine.

“Ove godine smo se odlučili da iskoristimo leto za pripremu i sa Mentorskim programom počnemo od septembra. Na taj način učesnicima programa je omogućeno da u kontinuitetu rade četiri meseca do završetka ove godine. Očekujemo da će mentorski parovi spremni ući u narednu godinu, kada ih očekuju najplodonosnije faze mentorskog procesa”, rekao je Miloš Đuričanin, program menadžer u Asocijaciji.

Ceo program od ove godine pratiće i komunikacija putem internet kanala i društvenih mreža, u okviru koje će biti plasiran edukativni video materijal koji ćemo kreirati sa partnerima i učesnicima programa. Materijal će celom projektu dati dodatnu vidljivost, a poslovnoj zajednici vrednost i besplatnu edukaciju, savete i iskustvo naših mentora i mentija.

U okviru programa MenProSAM 2017, biti organizovana i dva zajednička okupljanja svih učesnika (15. novembar 2017 i 15. mart 2018) na kojima će biti u prilici da se dodatno povežu i razmene iskustvo i znanje.

Miloš je naglasio da smo kao Asocijacija ove godine otvorili mesta za tri mlada tehnološka preduzetnika, koje želimo da podržimo u ranoj fazi razvoja svojih kompanija. To je pilot program i CSR komponenta ovogodišnjeg programa, koja postoji zahvaljujući saradnji sa kompanijom MenpowerGroup.

Od ove godine, program će ujedno biti bogatiji i za završnu Mentorsku konferenciju, koja će biti organizovana u maju 2018. godine, a na kojoj će učesnici programa predstaviti zaključke, preporuke i rezultate svog rada sa ciljem edukacije šire poslovne zajednice o prednostima mentorstva za profesionalni razvoj menadžera i preduzetnika. 

„Na kraju programa, očekuje nas završna konferencija koja će biti prilika za sve članove SAM-a da nauče više o programu i mentorstvu od naše treće generacije učesnika koji će prezentovati svoje iskustvo i uvide do kojih su došli“, zaključio je Miloš. 

MenProSAM je ekskluzivan mentorski program koji povezuje članove Srpske asocijacije menadžera – mlade menadžere i preduzetnike sa iskusnim poslovnim liderima, rukovodiocima i menadžerima uspešnih kompanija u Srbiji. Program je pokrenut 2015. godine sa ciljem povezivanja i intenziviranja razmene znanja i iskustva između sadašnjih i budućih predvodnika ekonomskog razvoja Srbije. Tokom prethodne dve godine, ukupno 96 menadžera bilo je deo ovog mentorskog programa.