MENADŽER SAM

11.10.2021.

POSTANI ČLAN

Zlatni ambasador SAM-a - Srđan Tomašević, SBB

Tokom 15 godina koliko postoji, Srpska asocijacija menadžera gradila je renome zahvaljujući svojim članovima, posvećenim menadžerima koji svoje znanje i iskustvo nesebično dele sa drugima i na taj način kreiraju bolji privredni ambijent i nove lidere Srbije.

SAM se ponosi što pod svojim okriljem ima brojne dugogodišnje članove koji su verni asocijaciji više od 10 godina zbog čega su stekli titulu Zlatnih Ambasadora. Jedan od njih je i Srđan Tomašević, direktor Sektora za biznis prodaju u kompaniji SBB.

Srđan je u SBB-u više od jedne decenije i kao direktor prodaje B2B, zadužen je za organizaciju, implementaciju i kontrolu svih B2B aktivnosti u pretprodaji, prodaji i prodaji s ciljem povećanja baze kupaca. Član je SAM-a već 11 godina.

Koji su razlozi Vašem pristupanju SAM-u? Da li imate neku interesantnu priču vezanu za članstvo u SAM-u i razlog zbog čega ste deo Asocijacije više od 10 godina?

Biti član SAM-a je čast, ali i potpuno prirodno mesto za svakog direktora biznis prodaje, što je i moja pozicija u SBB kompaniji.

Imao sam čast da me gospođa Dragica Pilipović –Chaffey, Potpredsednica United Grupe za korporativne poslove, preporuči za članstvo.

Mentorski program SAM-a je nešto u čemu učestvujem od početka i na to sam posebno ponosan.

Goodwill i energija koju ima SAM su postali deo mene. Sada mogu samo da se radujem novim godišnjicama.

Šta Vas čini srećnim i ponosnim vezano za svoju poziciju i delatnošću kojom se bavite u Vašoj kompaniji?

Ponosan sam na uspeh i rezultat SBB biznisa. Srećan sam što na ovoj poziciji imam priliku da upoznam različite biznise i kroz SBB biznis rešenja budem deo uspeha naših korisnika.

Ko je imao/ima najviše uticaja na Vašu karijeru i zašto?

Prelazak u SBB je najviše uticao na mene. Pre svega mislim da je to integralni uticaj svih kolega i energije koju ima United Grrupa, u okviru koje posluje SBB u Srbiji.

Šta bi ste preporučili članovima kao važnu lekciju koju ste naučili na svojoj koži?

Izađite iz zone komfora, menjajte se i hrabro ‘’zagrizite’’ u biznis! Ljubav i nežnost sačuvajte za porodicu.

Koja Vam je omiljena knjiga/serija/film ili podkast i zbog čega?

Game of Thrones. To je bajkovito prikazana realnost koja menja percepciju.

Za kraj: Šta bi ste želeli da ostavite kao poruku za ostale članove SAM-a?

Kada niste u biznisu ne zaboravite šta ste voleli da radite kad ste bili dete.