MENADŽER SAM

16.09.2021.

POSTANI ČLAN

POZIV SBB FONDACIJE - Da šume bude više. Da se lepše diše!

SBB fondacija započinje veliku akciju pošumljavanja!

SBB fondacija, u saradnji sa Društvom za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, poziva sve zainteresovane lokalne samouprave, upravljače zaštićenih područja, udruženja građana i druga pravna lica koja se bave zaštitom životne sredine, da prijave lokacije za pošumljavanje najmanje 500, pa do nekoliko hiljada stabala, u gradovima i okolini.

Pozivamo vas da zajedno sa nama počevši od novembra učestvujete u akciji pošumljavanja širom Srbije, u okviru projekta SBB fondacije „Ne prljaj. Nemaš izgovor“.

Za to je potreban timski rad, znanje i vi, pojedinci koji žele da menjaju svet na bolje, kako bismo zajedno radili za dobrobit svih nas i generacija koje dolaze.

Zašto je važno da svi zajedno učestvujemo u projektu?

  • Trenutna pošumljenost naše zemlje je oko 30% i za uspešnu borbu u zaštiti životne sredine do 2030. godine treba nam minimum 40, koliko iznosi evropski prosek.
  • Samo zajedno možemo da smanjimo negativne efekte klimatskih promena
  • Samo zajedno obezbedićemo čistiji vazduh
  • Samo zajedno možemo da sprečimo nestanak staništa ugroženih vrsta
  • Samo zajedno sačuvaćemo prirodu za buduće generacije

Ako ste spremni da krenete u akciju, prijavite se do 11. oktobra u 16 časova i popunite formular na sajtu neprljajnemasizgovor.rs.

Potrebno je da kandidati imaju dozvolu za sadnju na lokaciji koju žele da pošumljavaju, mehanizaciju i ljude koji će učestvovati u sađenju. Jedan kandidat može da prijavi i više lokacija za pošumljavanje.

SBB fondacija će zajedno sa stručnjacima iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, odabrati pobednike, vrste drveća prema terenu i broj sadnica.

Hajde da dišemo punim plućima! Tri, četiri – sadimo!