Biznis vesti

12.09.2019.

POSTANI ČLAN

Women’s Cyber Forum: Launching Careers in Cyber Space

Women’s Cyber Forum: Launching Careers in Cyber Space biće održana 19. septembra u Skupštini grada Beograda

Digitalno doba traži digitalnu transformaciju. Informacije moraju biti dostupne sa bilo kog mesta, u bilo koje doba, a isto tako i servisi koje javna uprava, državni organi, privatne i državne kompanije treba da obezbede predstavljaju imperativ za sve učesnike, a pouzdanost i sigurnost – izazov.

Informaciona bezbednost danas je postala jedna od najaktuelnijih i najbrže rastućih oblasti tehnologije širom sveta. Uprkos sve većoj potrebi edukovanih kadrova u ovoj oblasti, zastupljenost žena u sajber radnoj snazi ostaje niska. Predikcije su da do 2022. godine može doći do globalnog deficita od 1,8 miliona stručnjaka u oblasti informacione bezbednosti. 

Cilj konferencije je pokretanje niza inicijativa za isticanje neophodnosti kontinualnog obrazovanja i zapošljavanja i žena i mladih u oblasti informacionih tehnologija kao najperspektivnijoj oblasti današnjice. Digitalizacija i inovacije zahvataju sve grane društva. Kvalifikacija i edukacija u IT sektoru, a posebno u oblasti informacione bezbednosti su neminovnost.

Agendu možete pronaći OVDE

Registraciju možete obaviti OVDE