Biznis vesti

23.09.2021.

POSTANI ČLAN

SAM Mesto dobrih susreta: Joberty dobio anđeosku investiciju za izlazak na globalno tržište!

Joberty, onlajn platforma IT poslova koja povezuje poslodavce i kandidate u transparentan eko-sistem, obezbedila je investiciju u ranoj fazi razvoja od strane anđela investitora, Kroog Ventures. Ulaganjem u iznosu od 350.000 $ ovaj projekat visokog potencijala dostigao je vrednost od čak 3.3 miliona $.


Joberty je možda jedan od najboljih primera realizovanih u praksi kako SAM spaja ljude i otvara nove mogućnosti. Osnivač i CEO Joberty-a, Nikola Mijailović i Chief Sales Officer Joberty-a, Djordje Vukotić, bili su mentorski par u generaciji 2019, godini kada je Joberty i osnovan. Nebojša Bjelotomić, jedan od investitora u Joberty i Djordje, poznaju se preko SAM-a više od pola decenije, kao dugogodišnji SAM članovi. SAM povezuje svoje članove i omogućava im da razviju nivo poverenja do tog nivoa da zajedno ulaze u vrlo ozbiljne projekte, sa velikom perspektivnom i mogućnostima da se i drugi članovi aktivno uključe. Verujemo da će ovakva priča inspirisati i druge članove da se uključe u slične projekte i postanu aktivni investitori u Srpske tehnološke startup-e. 
Joberty je platforma koja omogućava zaposlenima u IT firmama da podele svoja iskustva u radu, kandidatima da pronađu posao koji odgovara njihovim potrebama, a IT kompanijama da pronađu relevantne kandidate za svoja radna mesta. Sa ovakvim pristupom, Joberty pruža široj zajednici priliku da steknu dodatni uvid u radnu etiku i kulturu IT kompanija, čime se povećava transparentnost IT zajednice koja se ubrzano razvija.
Platforma osnovana 2019. godine ubrzo je prepoznata kao projekat izuzetnog potencijala, koji ima tendenciju da se proširi na tržišta širom sveta. Potencijal ovog projekta među prvima su podržali lideri u domaćem IT sektoru. 
„IT sektor u Srbiji doživljava svoju ubrzanu ekspanziju poslednjih nekoliko godina i beleži godišnji rast od 25%. U tom pogledu smatram da treba podržati ovakve IT projekte, koji dodatno osnažuju IT zajednicu u Srbiji i pružiti mogućnost takvim projektima da svoje usluge ponude na svetskom tržištu“, istakao je Vladan Balaban, predsednik M&I Grupe i jedan od osnivača Kroog Ventures fonda.
Početni kapital biće iskorišćen za širenje Joberty platforme u regionu, na evropskom tržištu i šire. Platforma od osnivanja do danas broji preko 27.000 IT profesionalaca i 600 kompanija, uprkos mnogim problemima koje je izazvala pandemija Covida 19.
„Naša misija u Joberty-ju je da osnažimo pretragu i pronalazak poslova u IT sektoru na najvećem broju tržišta. Prema većini procena, globalni zahtevi za IT poslovima premašiće nekoliko miliona, a u našem fokusu je da budemo na usluzi tim zahtevima“, rekao je Nikola Mijailović, osnivač Joberty-ja.
Kompanije su već uočile prednosti korišćenja platforme – od mnogobrojnih potvrda kandidata u kojima navode Joberty kao izvor informisanja o radnim mestima, do okidača za donošenje odluke o prijavi na oglas na osnovu utisaka koje pročitaju na platformi. Takođe, firme navode da im upravo sa Joberty-a dolaze najrelevantniji kandidati.
Više informacija o Joberty platformi možete pogledati ovde.

Joberty Technologies doo:
Joberty Technologies doo (Joberty) je onlajn platforma osnovana u avgustu 2019. godine, nastala kao startap. Cilj platforme je da omogući zaposlenima u IT kompanijama da podele svoja iskustva u radu, kandidatima da pronađu posao u IT industriji, a IT firmama da pronađu relevantne kandidate za svoja radna mesta. Cilj platforme je proširenje na region, ali i druge kontinente, posebno na tržite SAD-a. Više informacija o Joberty-u možete podgledati ovde.

Kroog Ventures:
Kroog Ventures je investiciona platforma fokusirana na evropske tehnološke startup projekte. Osnovan je početkom 2021. godine i investira u rane faze razvoja. Čine ga preduzetnici, tehnološki seniori i iskusni biznismeni. Kroog Ventures podržava startape ne samo finansijski, već i strateškom i operativnom potporom, kao i pristupom međunarodnoj mreži i tržištima kapitala.