Biznis vesti

22.10.2020.

POSTANI ČLAN

Otvorena Termovent Akademija

Nakon 27 godina postojanja Termoventa i akumuliranja velikog znanja u oblasti proizvodnje klima komora, čistih soba i inženjeringa HVAC sistema, kompanija je napravila veliku prekretnicu u poslovanju i odlučila se za kreiranje Termovent Akademije.

Sa fokusom na razvoju mladih, Termovent Akademija će imati za cilj da studentima teoretsko znanje koje stiču svakodnevno na fakultetima prikaže i u praksi i da ih spremi za ono što dolazi nakon školovanja. Pored toga, Termovent Akademija će okupljati veliki broj predavača koji su članovi partnerskih kompanija i pored same obuke pokušaće da prikažu mladima šanse u domaćim firmama i da se velika karijera može graditi i u Srbiji.

Saradnja sa NTP Beograd-om

Veliku zahvalnost za realizaciju Termovent Akademije kompanija Termovent duguje i partneru, Naučno-tehnološkom parku Beograd, koji je podržao projekat i omogućio da pored  razvojnog tima koji će raditi u okviru te institucije otvori i trening centar u okviru Termovent Akademije. Trening centar će biti otvoren početkom naredne godine i biće otvoren za sve studente koji budu želeli da prošire svoje znanje, ali svakako i za projektante i već stasale inženjere koji će imati priliku da u realnim uslovima testiraju sisteme i prate njihove performanse.

Pored eksternih obuka i saradnje sa fakultetima, Termovent Akademija će raditi i na internim edukacijama gde će inženjeri pomagati novopridošlim kolegama kako bi što spremniji preuzimali svakodnevne obaveze i projekte.

Termovent Akademija je zvanično otvorena početkom leta 2020. godine, u skladu sa mogućnostima zbog epidemiološke situacije, a pun potencijal se očekuje 2021. godine.

Termovent Akademija u Kladovu

Pored Naučno-tehnološkog parka Termovent Akademija ima svoj trening centar i u okviru proizvodnog pogona Termoventa u Kladovu, koji je već završen i čeka mogućnost da se studenti, projektanti i inženjeri okupljaju i uživo i razmenjuju znanje.