Biznis vesti

15.05.2020.

POSTANI ČLAN

Kako da se zaposleni vrate u zdravo poslovno okruženje? - 6 koraka za uspešan povratak u kancelariju

Vodeća konsultantska kuća za nekretnine CBS International, implementirala je novi koncept za uređenje kancelarijskog prostora pod nazivom "Six Feet Office", koji je nastao kao rezultat višenedeljne prakse i sticanja iskustava ekspertskog tima globalnog partnera ove kompanije Cushman&Wakefield u Kini. Izrada niza koraka koji zaposlenima omogućavaju bezbedan povratak na radna mesta rezultat je rada najboljih stručnjaka u segmentu nekretnina i eksperata koji se bave zaštitom zdravlja.

Nakon zvaničnog okončanja vanredne situacije izazvane pojavom virusa COVID-19, većina kompanija počinje sa redovnim poslovnim aktivnostima iz svojih kancelarija. Ipak, preporuka Svetske zdravstvene organizacije, kao i Vladе Republike Srbije jeste da se održava socijalna distanca, usled čega će poslovanje mnogih firmi biti izmenjeno. Tako su dezobarijere, dezinfekciona sredstva, uvođenje adekvatne razdaljine između zaposlenih i novi način organizacije radnog prostora, neke od ključnih stvari koje će kompanije morati da implementiraju.

Upravo zbog toga, vodeća konsultantska kuća za nekretnine CBS International, implementirala je novi koncept za uređenje kancelarijskog prostora pod nazivom "Six Feet Office", koji je nastao kao rezultat višenedeljne prakse i sticanja iskustava ekspertskog tima globalnog partnera ove kompanije Cushman&Wakefield u Kini. Izrada niza koraka koji zaposlenima omogućavaju bezbedan povratak na radna mesta rezultat je rada najboljih stručnjaka u segmentu nekretnina i eksperata koji se bave zaštitom zdravlja. Vodič uključuje 6 elemenata koje je potrebno uvrstiti u kancelarijski prostor, kako bi zaposleni bili dovoljno udaljeni jedni od drugih i kako bi na adekvatan način zaštitili svoje, ali i zdravlje kolega.

Implementacijom elemenata se utiče na izmenu ponašanja u kancelariji, koje se podstiče kroz pravilno postavljene stolove i vizuelne signale, kako zaposleni ne bi sedeli previše blizu, potom oznaka u kom pravcu je dozvoljeno kretanje, kao i pravilno raspoređenih pozicija za sedenje u salama za sastanke.

"Six Feet Office" pomogao je desetinama hiljada kompanija širom sveta da skoro dva miliona svojih zaposlenih efikasno vrate natrag na radna mesta, a kompanija CBS International već je u pripremi uspešne realizacije ovog koncepta i u nekoliko renomiranih kompanija kod nas.

Link: 6 FEET OFFICE PRESENTATION

 

O kompaniji CBS International

Vodeća konsultantska kuća za nekretnine CBS International je deo Cushman&Wakefield grupacije, jedne od globalno najvećih konsultantskih kompanija za nekretnine, koja broji preko 53.000 zaposlenih u više od 60 zemalja, sa prihodom od 8,8 mlrd USD, ostvarenih u 2019 godini. Kao regionalni lider, CBS International je ušao u drugu deceniju rada na tržištu nekretnina u Srbiji sa besprekornim rezultatom, pokrivajući širok spektar integrisanih usluga: procenu vrednosti nekretnina i razvojni konsalting, izdavanje i prodaju kancelarijskih i maloprodajnih prostora, izdavanje i prodaju stambenog prostora, izdavanje i prodaju industrijskih objekata, prodaju zemljišta, istraživanje tržišta, upravljanje projektima, marketing, upravljanje i održavanje nepokretnosti. Za više informacija posetite: www.cw-cbs.rs / www.cushmanwakefield.com