Biznis vesti

01.10.2020.

POSTANI ČLAN

Gorenje G·Force Free bežični usisivač osvojio prestižnu Red Dot nagradu

Inovativni Gorenje G·Force Free SuperPower 2u1 bežični usisavač osvojio je ovogodišnju Red Dot nagradu za vrhunski dizajn proizvoda. Gorenje je jedan od retkih svetskih brendova iz 60 zemalja koji su imali čast da osvoje ovu prestižnu nagradu. Kompanija Gorenje je do sada osvajala Red Dot nagrade za dizajn aparata bele tehnike i uređaja za grejanje, a ove godine je po prvi put za najbolji dizajn nagrađen Gorenje mali kućni aparat.

Međunarodni Red Dot žiri prepoznao je kvalitet dizajnerskog rešenja u izuzetnoj ergonomiji, korišćenju visokokvalitetnih materijala, izdržljivoj bateriji, kao i velikom kapacitetu usisavanja. Nagrađeni proizvod je dizajniran u Gorenje timu za dizajn proizvoda, uz saradnju sa drugim stručnjacima. Proizvod su dizajnirali David Cugelj, vodeći dizajner proizvoda i Urša Kovačić, saradnik u području grafike proizvoda.

 „Ova nagrada svedoči kvalitetu dizajna u ovom području kao i rezultatu intenzivne posvećenosti dizajnerskog tima malim kućnim aparatima u poslednje četiri godine. Koristimo ih svakodnevno u svojim domovima, te tražimo najbolja moguća rešenja da pojednostavimo život našim korisnicima. Jako smo ponosni na naš tim zbog toga što je G·Force Free bežični usisivač prepoznat i nagrađen prestižnom nagradom. Ovo je ujedno i prilika i obaveza da razvijamo dodatna rešenja,“ rekli su Lidija Pritržnik, direktorka dizajna proizvoda i David Cugelj, vodeći dizajner u području malih kućnih aparata.

"U težnji za najboljim mogućim rešenjima za korisnike, uvek tražimo funkcije koje će pojednostaviti život korisnika i učiniti ih atraktivnim i jednostavnim za upotrebu. Ako uspemo da stvorimo dodatnu vrednost u vidu ergonomski atraktivnog dizajna i pozitivnog korisničkog iskustva, ispunili smo svoju misiju. Ponosni smo što je naš sjajni timski rad na dizajniranju usisavača G·Force Free prepoznat i nagrađen prestižnom Red Dot nagradom koja je ujedno i prilika i obaveza da razvijamo dodatna rešenja i tragamo za novim koja olakšavaju život i uvode Gorenje brend u što veći broj domova. Više nego ikada, osećaj sreće i sigurnosti kod kuće ima zaista neprocenjivu vrednost ", dodaje Aleksander Uranc, direktor sektora Gorenje malih kućnih aparata.