Aktivnosti

21.07.2009.

POSTANI ČLAN

Uspostavljen poslovni most između Hrvatske i Srbije - SAM i CROMA potpisali Sporazum o saradnji

(Esad Čolaković, Ana Bovan, Slobodan Vučićević i Danijel Pantić)

Srpska asocijacija menadžera (SAM), kao pridruženi član Evropske konfederacije menadžera (EUM) legitimnije će zastupati interese srpskih menadžera i u EU, a biće konsultovana i u izradi pojedinih evropskih akata koje će morati da primenjuju sva nacionalna zakonodavstva. Članstvo u EUM doprinelo je boljem pozicioniranju srpske strukovne menadžerske organizacije u Evropi i regionu, rekao je juče (17. jul 2007. godine) predsednik SAM, Slobodan Vučićević (17. jul 2007. godine)

Podsećajući da je SAM član EUM od 7. juna 2007. godine, on je naglasio da je Evropska konfederacija menadžera zvaničan socijalni partner Evropske komisije i zastupnik interesa 1,5 miliona menadžera.

Vučićević je juče potpisao i Sporazum o saradnji sa Hrvatskim udruženjem menadžera (CROMA) sa ciljem da međusobnom razmenom informacija i iskustava omogući privrednicima da lakše dolaze do informacijama o prilikama na tržištima, kao i izmenama propisa u ove dve zemlje.

Glavni menadžer hrvatskog udruženja CROMA, Esad Čolaković, rekao je da Srbija i Hrvatska imaju mnogo zajedničkog, a kao jedan od ciljeva apostrofirao je prepoznavanje logičnih privrednih potencijala "sa obe strane granice" što je nemoguće učiniti, kako je rekao, bez konkretne inicijative ljudi, u ovom slučaju menadžera.

(zadovoljstvo Esada Čolakovića i Slobodan Vučićevića potpisanim sporazumom