Aktivnosti

01.04.2019.

POSTANI ČLAN

Trajne vrednosti na 10. Prolećnom CEO Vivaldi forumu

Ovogodišnji 10. Prolećni Vivaldi CEO forum na kome su učestvovali članovi UO SAM-a, održan je pod naslovom “Život je čudo” i bio je posvećen trajnim vrednostima.

Prvog dana foruma, na panelu “Sistem vrednosti u poslovanju” učestvovali su članovi UO, Miša Lukić, direktor, New Startegy, dr Jasmina Knežević, predsednik UO, osnivač i direktor, Bel Medic i Miloš Perović, operativni direktor, Termovent. Na panelu je učestvovao i Goran Kovačević, generalni direktor, Gomex i moderator, Bojan Konstandinović, redovni predavač, MŠM.

U današnje vreme, moralne i porodične vrednosti su na ispitu. Organizacije  manje veruju svojim članovima. Pojedinci imaju manjak poverenja u zajednice iz kojih potiču. Mudri pojedinci i organizacije se trude da nađu viši smisao i svrhu svog postojanja i to im pruža snagu da dugo traju i ostave trag. Panelisti su poveli diskusiju oko pitanja: Кoji je moj sistem vrednosti? Кoji je sistem vrednosti u našoj zajednici? Кoji je moj lični doprinos? Šta je moj legat?

Na panelu koji je održan drugog dana pod nazivom “Kakvi su rukovodioci u Srbiji” učestvovali su članovi UO, Dušan Basalo, osnivač i senior partner, Atria Group, Nebojša Bjelotomić, direktor, SAGA, Biljana Bogovac, vodeća partnerka, PWC i Borislav Miljanović, predsednik, Represent System. Panelisti su izneli svoja mišljanje po čemu se razlikuju rukovodioci nekada i današnji, koliko su raniji rukovodioci bili nepristupačni i šta se danas promenilo kao i da li se današnji menadžeri osećaju kao elita.

Na jubilarnom Vivaldi CEO forumu održana su i tri AGAPE razgovora koji je vodio Aleksandar Gajšek sa akademikom Matijom Bećkovićem, rediteljem Emirom Kusturicom i komunikologom Zoricom Tomić.