Aktivnosti

23.03.2021.

POSTANI ČLAN

Svakodnevno usavršavanje i praćenje promena su ključ profesionalnog uspeha! - Dragan Filipović, CEO, Generali Srbija

Verujem da će naše iskustvo (Generalija) u upravljanju promenama i strateškoj transformaciji biti korisno polaznicima SAM Akademije i da će im učenje na primenama raznih poslovnih uspeha i neuspeha koje predavači budu nesebično podelili, pomoći da unaprede svoja znanja i veštine! - Dragan Filipović, CEO, Generali Srbija koja je partner SAM Akademije u svom autorskom tekstu govori o značaju kontinuiranog profesionalnog razvoja menadžera.

Menadžeri kao nosioci kulture i promena u organizaciji

Svet u kojem živimo i radimo se menja do sada neviđenom brzinom. Promene koje donosi 4. industrijska revolucija zahtevaju sticanje novih znanja i veština i brzo prihvatanje promena. Znanja stečena obrazovanjem i dugogodišnjim radnim iskustvom više nisu dovoljna kako za obavljanje različitih poslova, tako ni za uspešno upravljanje poslom i ljudima.

Menadžeri, kao nosioci kulture i promena u organizaciji i ljudi na koje ostali zaposleni treba da se ugledaju, moraju svakodnevno da se bave svojim profesionalnim razvojem kako bi obezbedili relevantna znanja i veštine. Imajući u vidu da se svet menja brže nego ikada pre, stajanje u mestu znači nazadovanje, jer će vrednost dotadašnjeg znanja i veština postati zastarela, dok vaša konkurencija i kolege proširuju svoja znanja i veštine. Menadžer mora da bude svestan promene trendova i pravaca u svojoj profesiji, koje se odvijaju brzim tempom, što je odlika ,,nove normale,, u kojoj živimo i radimo.

Uvek postoji prostor za rast i usavršavanje profesionalnih veština, najvažnija je volja i svest o tome. Profesionalni razvoj obezbeđuje da naše sposobnosti budu u koraku sa trenutnim poslovnim standardima i konkurentima na tržištu. On omogućava poboljšanje znanja i veština potrebnih za pružanje profesionalne usluge potencijalnim i postojećim klijentima, organizaciji, zaposlenima i zajednici u kojoj radimo i živimo. Generali Grupa je omogućila preko 4.000 on line obuka za naše zaposlene, a koje se tiče sticanja novih znanja i veština koji će nam biti neophodni u godinama koje dolaze.

Razmena poslovnih uspeha i neuspeha do unapređenja veština

SAM je vodeća institucija u našoj zemlji, koja okuplja lidere i menadžere iz različitih industrija i sfera poslovanja. U fokusu ima profesionalni razvoj menadžera, njihovo ,,umrežavanje” i promociju najboljih poslovnih praksi i etičkog poslovanja. Učenje na dobrim primerima iz prakse je odličan način da menadžeri unaprede svoja znanja i veštine radeći na sebi i na osnovu toga razvijaju svoj tim i kompanije u kojima rade. Zbog toga verujem da će SAM Akademija kroz razmenu iskustava, znanja i najboljih primera iz korporativne i preduzetničke prakse doprineti polaznicima da dodatno razviju i ojačaju lične performanse kako bi uspešno vodili našu poslovnu zajednicu u narednim godinama.

Verujem da će naše iskustvo (Generalija) u upravljanju promenama i strateškoj transformaciji biti korisno polaznicima Akademije i da će im učenje na primenama raznih poslovnih uspeha i neuspeha koje predavači budu nesebično podelili, pomoći da unaprede svoja znanja i veštine, razviju svoje timove i kompanije i grade naslednike, kako bi ostvarili pozitivan uticaj na privredu i društvo naše zemlje.

Dragan Filipović, predsednik Izvršnog odbora i CEO Generali Osiguranja Srbija

Generali Srbija je partner SAM Akademije

Više o SAM Akademiji pročitajte na linku.