Aktivnosti

21.07.2009.

POSTANI ČLAN

"Stresless" program Srpske Asocijacije Menadžera - Miholjsko leto na Srebrnom jezeru i u Viminaciumu

Članovi Srpske Asocijacije Menadžera su 29.septembra ponovo krenuli na svoja antistress ("stresless") druženja, a ovoga puta locinarali su se u okolini Velikog Gradišta – uživajući u čarima Srebrnog jezera i arheološkog nalazišta Viminacium.

Prva stanica je bila buduća mega atrakcija Srbije - Viminacium, a potom je Stresless tim krenuo put Srebrnog jezera.

Program na Srebrnom jezeru je imao tri celine - investicionu, šetačko-vozeću i kulinarsku.

Investiciona je bila vrlo uzbudljiva, jer je Slobodan Vučićević, predsednik Srpske Asocijacije Menadžera, sa svojim saradnicima prikazao svoju investiciju - budući sportsko-rekerativno-turitički centar na Jezeru. Igraće se golf, tenis, ploviće se, odsedaće se u elitnim hotelima i apartmanima, trošiće se novac na lepa zadovoljstva... čuće se već.

Srebrno jezero je bilo prijatno iznenađenje za one koji su tamo bili prvi put. Domaćini baš vole svoje mesto, brinu o njemu, sve je uredno i čisto. Brodić koji nas je vozio po jezeru je na elektro pogon, jer - treba čuvati jezero. Pametno i lepo. Krenite i Vi i uverite se zašto je nama bilo lepo.

(SAM-ovci na elektro brodiću)

A gastronomija. Restoran Dinčić je prava lokacija, urađena i održavana sa puno mere i ukusa. A smuđ na žaru je - fantastičan !

(Restoran Dinčić)

(malo geografije i crtica o Jezeru :

- 14 km dugo, 300 m široko, dubine i do 3 m. U popodnevnim satima, kada sunce pođe na počinak iza Karpata, milioni iskrica čine da ima srebrni odsjaj, pa je po tome dobilo ime Srebrno. Ovo jezero , bogato ribom predstavlja pravi raj za pecaroše, ali u našem slučaju i za sladokusce. (www.srebrnojezero.com)

 

- Pominje se u Ginisovoj knjizi rekorda jer je iz njega izvađen najveći šaran, težak oko 44 kg. Uslovi za sportove na vodi su idealni.

 

- Leta 2000. na Srebrnom Jezeru je počelo održavanje prvenstva Jugoslavije u skijanju na vodi

 

- Jezero su napravili stručnjaci Ivana Milutinovića, a u temelj nasipa je ugrađen potopljeni brod ....)