Aktivnosti

21.07.2009.

POSTANI ČLAN

Srpska Asocijacija Menadžera napravila nacrt menadžerskog ugovora

Srpska Asocijacija Menadžera napravila je nacrt menadžerskog ugovora, zasnovan na srpskom zakonodavstvu, koji će menadžeri Srbije uskoro moći da koriste, najavljeno je na seminaru "Menadžerski ugovori u kontekstu dobre prakse korporativnog upravljanja", koji su SAM i Međunarodnafinansijska korporacije organizovali u petak (28. septembra 2007. godine) u pres centru kompanije "Telefonija".

Seminar je okupio veliki broj menadžera, direktora i generalnih direktora srpskih kompanija. Seminar je otvorio Slobodan Vučićević, predsednik Srpske Asocijacije Menadžera. O prirodi i značaju menadžerskih ugovora u Republici Srbiji govorili su Danijel Pantić, potpredsednik SAM i Đorđe Vukotić, advokat i član Saveta za regulatornu reformu privrednog sistema Vlade Republike Srbije.

- Menadžerski ugovori su kao predbračni ugovori. U svim evropskim zakonodavstvima menadžerski ugovori su izdvojeni od zakona o radu i potpuno se posebno regulišu kao i svaki drugi, recimo kupoprodajni ugovori - izjavio je mr Esad Čolaković, predsednik Hrvatskog udruženja menadžera.

Juan Carlos Fernandez iz IFC Regionalnog programa korporativnog upravljanja govorio je o modernim trendovima u državama OECD i evoluciji menadžerskih ugovora.