Aktivnosti

03.11.2020.

POSTANI ČLAN

SAM i Ekonomski fakultet Univerziteta u Nišu

Srpska asocijacija menadžera potpisala je protokol o saradnji sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Nišu. Protokol je potpisan u okviru projekta sa Vladom Švajcarske “Cirkularne migracije – odliv mozgova”.

Memorandum su potpisali dekan Ekonomskog fakulteta u Nišu, prof. dr Tadija Đukić i izvršna direktorka SAM-a, Jelena Bulatović.

Obe strane dogovorile su se da će zajednički organizovati naučno-stručna predavanja i druge oblike saradnje, kako za potrebe Fakulteta, tako i za potrebe SAM-a i privrede u celini.

Prvo predavanje za studente EKOF u Nišu, održaće Miloš Milisavljević, osnivač, Strawberry Energy i član UO SAM-a. Predavanje će se održati online u petak,  6. novembra od 13.45h u okviru predmeta “Preduzetništvo”.

Saradnja će biti realizovana u okviru projekta „Odliv mozgova iz Srbije – Postupi odgovorno sada za budućnost Srbije“, koji SAM sprovodi uz podršku Vlade Švajcarske. Projekat se realizuje u cilju podizanja svesti javnosti o odlivu mozgova iz Srbije kao i kreiranja dijaloga na temu pozitivnih aspekata cirkularnih migracija. Poseban cilj projekta je da ukaže na mogućnosti i prilike za profesionalnih i lični razvoj mladih u Srbiji kroz promociju kompanijskih programa za razvoj talenata, stručnih praksi i stipendiranja, zatim programa za privlačenje kadrova i stručnjaka iz dijaspore kao i uspostavljanju dijaloga sa državnim institucijama na temu cirkularnih migracija.  

Za više informacija o švajcarskoj podršci u Srbiji, molimo vas posetite vebsajt Ambasade Švajcarske.

Partneri projekta su kompanije Delta Holding, PwC i Saga.

Nakon posete Fakultetu, tim SAM-a, zajedno sa članom Veljkom Radovanovićem, direktorom kompanije Logik, su posetili novootvoreni Naučno-tehnološki park u Nišu, gde će se pored mnogobrojnih start-upova useliti i kompanija Logik.