Aktivnosti

20.11.2020.

POSTANI ČLAN

SAM I EKONOMSKI FAKULTET UNIVERZITETA U KRAGUJEVCU

Srpska asocijacija menadžera potpisala je protokol o saradnji sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Kragujevcu. Protokol je potpisan u okviru projekta sa Vladom Švajcarske “Cirkularne migracije – odliv mozgova”.

Memorandum su potpisali dekan Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu, prof. dr Petar Veselinović i izvršna direktorka SAM-a, Jelena Bulatović.

Obe strane dogovorile su se da će zajednički organizovati naučno-stručna predavanja i druge oblike saradnje, kako za potrebe Fakulteta, tako i za potrebe SAM-a i privrede u celini.

Prvo predavanje za studente EKOF u Kragujevcu, održaće Andrija Perović, CEO i suvlasnik kompanije Termovent.  Predavanje će se održati u četvrtak,  26. novembra od 12 .30h u okviru predmeta “Preduzetništvo”.

Saradnja će biti realizovana u okviru projekta „Odliv mozgova iz Srbije – Postupi odgovorno sada za budućnost Srbije“, koji SAM sprovodi uz podršku Vlade Švajcarske. Projekat se realizuje u cilju podizanja svesti javnosti o odlivu mozgova iz Srbije kao i kreiranja dijaloga na temu pozitivnih aspekata cirkularnih migracija. Poseban cilj projekta je da ukaže na mogućnosti i prilike za profesionalnih i lični razvoj mladih u Srbiji kroz promociju kompanijskih programa za razvoj talenata, stručnih praksi i stipendiranja, zatim programa za privlačenje kadrova i stručnjaka iz dijaspore kao i uspostavljanju dijaloga sa državnim institucijama na temu cirkularnih migracija.  

Za više informacija o švajcarskoj podršci u Srbiji, molimo vas posetite vebsajt Ambasade Švajcarske.

Partneri projekta su kompanije Delta Holding, PwC i Saga.