Aktivnosti

10.06.2020.

POSTANI ČLAN

Prvo okupljanje 5. generacije Mentorskog programa

U sredu, 10. juna održano je prvo okupljanje 5. generacije Mentorskog programa Srpske asocijacije menadžera. Učesnici mentorskog programa mogli su da čuju gosta predavača Aleksandra Stevanovića, Head of Strategy, Nelt grupe, na temu "Razvoj karijere sa fokusom na efikasnost". Nakon predavanja mentori i mentiji podelili su svoja dosadašnja iskustva iz mentorskog programa.

Okupljanje učesnika mentorskog programa služi kako bi učesnici programa razmenili dosadašnja iskustva i poglede na dosadašnji proces mentorstva. Dušan Basalo podelio je sa prisutnima reči hvale za održavanje online sesija ističići da su nekada online sesije efikasnije nego uživo događaji. Moderatori programa bili su Milica Mihajlović, Marketing & Youth Programs Coordinator i Dušan Basalo, Senior Partner, Atria Group.

Milica Mihajlović
Milica Mihajlović
Dušan  je rekao da je ova mentorska generacija imala priliku da započne program u najlošijem trenutku zbog celokupne situacije sa pandemijom, a sa druge strane program je započet i u najboljem trenutku, jer mentori i mentiji u trenucima krize imaju najveće mogućnosti da pomognu jedni drugima.

Dušan Basalo
Dušan Basalo

Uz razmenu iskustava mentorskih parova, učesnici su imali priliku da slušaju predavanje Aleksandra Stevanovića i Nikole Šunjića. Kroz predavanje Aleksandar je predstavio njegovo viđenje potrebnih karakteristika uspešnog mentorskog para. Kako je Aleksandar rekao, za uspešan mentorski odnos potrebni su:

  • Definisana obostrana očekivanja uspeha
  • Definisani procesi i alati komunikacije i interakcije između mentora i mentija
  • Organizovane feedback sesije, gde mentori i mentiji mogu da uzajamno ocenjuju svoj pristup mentorskom procesu

Nakon Aleksandra, njegov menti, Nikola Šunjić je kroz primer ispričao slušaocima na koji način je mentorski program pomogao njemu da izgradi realan plan za budućnost lične karijere. Kako je Nikola objasnio, Aleksandar je kroz niz postavljenih pitanja, a koja su karijernog tipa, pomogao Nikoli da izgradi svest o tome na koja sve pitanja mora imati jasan odgovor da bi uspeo da stvori viziju o svojoj uspešnoj karijernoj budućnosti.

Aleksandar Stevanović
Aleksandar Stevanović

Nakon izlaganja Aleksandra Stevanovića i Nikole Šunjića, u predstavljanju dosadašnjeg procesa mentorstva pridružili su im se i ostali mentorski parovi među kojima su bili:

  • Miro Antić i Veroljub Zmijanac
  • Ivana Jelovac i Ana Dolovac
  • Biljana Jovanović i Aleksandra Orlović
  • Miloš Đurković i Mirjana Matić
  • Milorad Tomić i Marija Vujinović

 

grupna slika
grupna slika

Velika zahvalnost Dušanu Basalu, Senior Partner, Atria Group koja je organizacioni partner mentorskog programa.

Takođe, veliku zahvalnost dugujemo sponzorima programa, Manpower Group i direktoru Aleksandru Hangimani, kao i prijateljima programa, hotelu SaintTen i dragom članu, generalnom direktoru hotela, Vladimiru Marinkoviću.

Ove godine, u saradnji sa USAID projektom za Konkuretnu privredu uključili smo u program i 3 mlada menadžera/preduzetnika iz oblasti poljoprivrede.

sponzori
sponzori