Aktivnosti

21.07.2009.

POSTANI ČLAN

Premijer Vlade Republike Srpske, Milorad Dodik, u Banja Luci razgovarao sa delegacijom Srpske asocijacije menadžera

Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je 10.10.2007 u Banjoj Luci sa delegacijom Srpske asocijacije menadžera iz Beograda.

Ističući da je cilj Vlade da u Republici Srpskoj stvori što povoljnije uslove za razvijanje biznisa, premijer Dodik je upoznao delegaciju srpskih menadžera sa privrednim potencijalima Srpske, poreskim olakšicama koje investitorima olakšavaju poslovanje, te sa Razvojnim programom, koji se realizuje sredstvima od privatizacije državnog kapitala.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je privrednike iz Srbije da se uključe u realizaciju različitih projekata u Srpskoj i naglasio da će Vlada pružiti maksimalnu pomoć zainteresovanim partnerima.

Delegacija Srpske asocijacije menadžera upoznata je i sa aktivnostima na pojednostavljivanju ili ukidanju suvišnih procedura, radi poboljšanja ukupnog poslovnog ambijenta u Republici Srpskoj, koje Vlada sprovodi u okviru projekta „Giljotina propisa“.

Predsjednik Asocijacije Slobodan Vučićević upoznao je premijera Dodika sa radom Asocijacije i ocijenio da bi preduzeća iz Srbije više trebalo da budu prisutna u Republici .

izvor : zvanični sajt Vlade Republike Srpske www.vladars.net