Aktivnosti

21.07.2009.

POSTANI ČLAN

Počeo seminar Srpske Asocijacije Menadžera "Menadžerski ugovori u kontekstu dobre prakse korporativnog upravljanja"

Ugovori su veoma bitna stavka u realizaciji zadataka svakog menadžera. Ugovori moraju da budu precizni, pošteni i jasni, izjavio je Slobodan Vučićević, predsednik Srpske asocijacije menadžera, otvarajući seminar o menadžerskim ugovorima.

Prema njegovim rečima, sve je manje porodičnih firmi gde su vlasnici ujedno i menadžeri. Zato se vlasnici kapitala odlučuju za angažovanje profesionalnih menadžera, sa kojima potpisuju ugovor o saradnji. Menadžeri, na temelju ugovora upravljaju tim kapitalom, preuzimajući odgovornost prema vlasnicima, zaposlenima, državi, klijentima i mnogim drugim faktorima.

 

Kako je najavio Danijel Pantić, član UO Srpske asocijacije menadžera, jedna od tema seminara biće i zakonska regulativa koja prati menadžerske ugovore. Među tim pravnim aktima su, prema njegovim rečima, Zakon o radu, Zakon o privrednim društvima.

Stručni deo konferencije počeo je izlaganjem advokata Đorđa Vukotića na temu "Menadžerski ugovor i pozitivno-pravni propisi Republike Srbije".

Na seminaru učešće su uzeli i predstavnici Hrvatskog udruženja menadžera, konsultantske kuće "Socius", Udruženja korporativnih direktora.

"Menadžerski ugovori u kontekstu dobre prakse korporativnog upravljanja" je samo jedan u nizu edukativnih seminara koje Srpska asocijacija menadžera organizuje u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i Međunarodnom finansijskom korporacijom (IFC).

U nastavku seminara očekuje se izlaganja Esada Čolakovića, predsednika Hrvatskog udruženja menadžera, Juan Carlos Fernandez, IFC menadžera programa za korporativno upravljanje.