Aktivnosti

20.11.2018.

POSTANI ČLAN

Nominovani u kategoriji: Poslodavac godine 2018

Velike i srednje kompanije koje su u 2018. godini ponudile najbolje uslove za rad i razvoj profesionalnih menadžera, našle su se u finalu za "SAM Poslodavca godine 2018"

Kriterijumi za izbor:

  1. Radni uslovi i motivacija
  2. Mogućnost stručnog usavršavanja
  3. Zadovoljstvo zaposlenih
  4. Reputacija
  5. Korporativno upravljanje

Nominovane su kompanije:

KATEGORIJA: Poslodavac godine

  1. Atlantic Grupa
  2. Generali Osiguranje Srbija
  3. MikroElektronika
  4. Vip mobile
  5. Zdravstvena Ustanova Apoteka BENU

 Glasanje možete izvršiti OVDE do 28. novembra.

Atlantic Grupa

 

Atlantic Grupa u Srbiji objedinjuje poslovanje kompanija Grand Prom, Soko Štark, Atlantic Brands i Foodland sa oko 1.800 zaposlenih. Svojim zaposlenima nude sledeće beneficije:

Atlantic Body: preko 30 sportskih klubova,  solidarna pomoć, godišnji sistematski pregledi.

Atlantic Soul: kreativno stvaralaštvo zaposlenih i angažman u društveno-korisnim aktivnostima.

Atlantic Balance: fleksibilno radno vreme i mesto rada, slobodan dan za polazak deteta u školu, produženi plaćeni odmor do 6 meseci, tzv. Sabbatical.

Strategija nagrađivanja za sve zaposlene, mesečni ili godišnji bonusi, projektne nagrade, novčane i nenovčane nagrade vezane za programe korporativne kulture. 

Više informacija pročitajte na linku.

 

Generali Osiguranje Srbija

Generali Osiguranje Srbija ima fleksibilno radno vreme, dolazak na posao između 7h i 10h i odlazak između 15 i 18 časova, mogućnost rada van kancelarije 5 dana mesečno, relax sobu gde zaposleni mogu da odigraju stoni fudbal, pikado ili se opuste u stolici za masažu. Naravno, benefite koji mogu olakšati ali i ulepšati svakodnevnicu – bonusi, službeni automobili, godišnji sistematski pregled, privatno zdravstveno osiguranje, osiguranje od posledica nesrećnog slučaja, uplata u dobrovoljni penzijski fond za koji kompanija godišnje izdvaja 28 miliona RSD za zaposlene.

Svi zaposleni učestvuju u razvojnim programima sa čak 48.000 sati edukacije u 2018. a kompanija je investirala 14 miliona RSD u te svrhe.

Family Friendly kompanija u Srbiji zaista postoji. Druga kompanija koja poseduje sertifikat TMS CEE-a, zvanično od 12. novembra 2018.

Više informacija pročitajte na linku.

 MikroElektronika

MikroElektronika d.o.o. je osnovana 2001. godine u Beogradu. U periodu od 2012-2018, kompanija je porasla za  100%. Od 100 zaposlenih, 22% čine žene koje zauzimaju jednu trećinu u visokom, a četvrtinu ukupnog broja u srednjem menadžmentu. Poštuju procedure zaštite životne sredine, vodeći računa da proizvodnja prati sve evropske standarde „zelenog” poslovanja. Zaposleni uživaju u prijatnom ambijentu napravljenom po meri čoveka i odličnoj opremi za rad.

U 2018. godini zaposleni su pohađali kurs za servisiranje mašina u Francuskoj. Organizuje se i radionice komunikacije, asertivnog ponašanja i pružaju kontinuiranu psihološku podršku zaposlenima.

Kao kompanija, ulažu u negovanje odnosa sa  zaposlenima koji su tu od početka. Većinu menadžerskih pozicija čine zaposleni koji su deo kompanije 10 i više godina. Politika MIkroElektronike je da se mladi ljudi sa potencijalom podstiču da napreduju, pa je čest slučaj da npr iz sektora korisničke podrške napreduju vertikalno do sve viših pozicija.

Više informacija pročitajte na linku.

Vip mobile

Vip mobile je prva i jedina kompanija sa „Family Friendly” sertifikatom, što podrazumeva veliki broj pogodnosti usmerenih na usklađivanje posla i privatnog života. U Vipu zaposleni imaju fleksibilno radno vreme, vrtić u okviru kompanije, slobodan dan za roditelje dece koja polaze u prvi razred, mogućnost rada od kuće tokom adaptacije dece u vrtić.

Vipovci imaju i mogućnost neplaćenog odsustva, dobrovoljno zdravstveno i privatno penzijsko osiguranje, nedeljne isporuke svežeg voća, kao i druženja u okviru raznih internih događaja.

Vipovcima je dostupno preko 400 kurseva na eLearning platformi. Kroz Galupov koučing program uspeli smo da razvijemo individualan pristup razvoju zaposlenih, a saradnja sa ICT Hub-om zaposlenima omogućava razmenu znanja sa stručnjacima iz oblasti modernih tehnologija.

Više informacija pročitajte na linku.

Zdravstvena Ustanova Apoteka BENU

 

Motivacija i želja 1.400 zaposlenih je, da se na prvom mestu, što više govori i radi na prevenciji zdravstvenih problema i da se na pravi način, prenese važnost svake terapije. U kompaniji je 790 novozaposlenih, a u menadžmentu je 91% žena.

Programima stručnog usavršavanja obuhvaćeni su zaposleni na svim pozicijama. BU 2019 iznosi 22% BRUTO II zarade zaposlenog, a razvoj zaposlenih na menadžerskim pozicijama prepoznat je u okviru programa Talent management. Kompanija promoviše pravila korporativnog upravljanja sa jasno izraženim procedurama i dokumentima kao što su compliance-a kroz kodeks poslovnog ponašanja, politiku zaštite konkurencije i antikoruptivnu politiku.

Pružaju jednaku mogućnost i početnicima i iskusnima. Posvećeni su svojoj misiji, a to je briga o drugima. To je velika privilegija i odgovornost data obrazovanim, kompetentnim i ljubaznim ljudima koji rade u 310 apoteka u Srbiji.

Više informacija pročitajte na linku.