Aktivnosti

19.02.2021.

POSTANI ČLAN

Mentorska radionica za učesnike 6. generacije Mentorskog programa

Za mentore i mentije 6. generacije Mentorskog programa održana je prva radionica.

Ove godine u izmenjenim okolnostima, preko Zoom-a, mentori i mentiji koji su se prijavili za šestu generaciju Mentorskog programa, po prvi put su zajedno prisustvovali uvodnoj radionici.

Od partnera programa, Dušana Basala, CEO, Talks & Folks i člana UO SAM-a i Milice Mihajlović, koordinatorke programa za mlade u SAM-u, polaznici su dobili neophodne informacije i instrukcije kako da uspešno održavaju svoje mentorske sesije.

Mentorima i mentijima se obratila i predstavnica sponzora programa, Nikolina Janković iz Manpower Group & Assert rekavši da njihovom timu izuzetno znače projekti koje su radili i da su srećni što će imati prilike za nove saradnje sa učesnicima Mentorskog programa SAM-a.

Vodeći polaznike kroz instrukcije kako postaviti pravilno očekivanja i potrebe mentorskog programa, Dušan Basalo rekao je: "Mentorstvo spaja ljude na potpuno čudne i različite načine. Više od 260 mentora i mentija je prošlo kroz Mentorski program SAM-a. Ne postoji mnogo pravila u mentorstvu. Mentorstvo je dvosmeran proces. Zadatak mentora je da brine, uloži trud, podučava i otvara nove poglede na sve svom mentiju, a sa ciljem da mu jednoga dana više ne bude neophodan."

Definisanjem identiteta, utvrđivanjem vrednosti, postavljanje strategije i preuzimanje akcionih koraka i lične odgovornosti do sticanja novih veština, mentiji će razraditi sopstveni logički nivo koji će im omogućiti preciznije definisanje ciljeva.

Na radionici su utiske koje nose iz učešća u prethodnoj generaciji Mentorskog programa, podelili mentiji Bojan Munjiza, Sales Manager, Transfera i Mirjana Matić, pomoćnik direktora sektora finansijskog kontrolinga, Merkator-S.

"Drago mi je da se veliki broj ljudi ponovo odazvao Mentorskog programu. Ključna stvar za uspešnost mentorskog programa je iskrenost i poverenje. Benefit ovog programa je što upoznajete kvalitetne ljude koji vam postaju iskreni prijatelji i na koje možete uvek da se oslonite" - rekao je Bojan Munjiza.


Mirjana Matić se ove godine prijavila za ulogu mentora rekavši: "Dosta iskustva nosim sa različitih pozicija na kojima sam radila. Bila sam deo pete generacije Mentorskog programa. Moja motivacija da budem mentor je želja da pomognem u nečijem daljem poslovnom razvoju. Mentorski program SAM je specifičan jer menti ima priliku da bira u kom smeru će se razvijati. Mentorstvo podstiče na rad na sebi."Organizacioni partner Mentorskog programa je kompanija Talks & Folks koja pruža ekspertsku podršku u edukaciji učesnika i podršci mentorskom procesu kako bi bio što uspešniji. Sponzori programa su kompanije ManPower Group i Assert. Prijatelj programa je hotel SaintTen