Aktivnosti

31.05.2019.

POSTANI ČLAN

Mentorska konferencija IV generacije MenProSAM 2018

Na drugoj Mentorskoj konferenciji svoje iskustvo, saznanja i način rada tokom MenProSAM, iznelo je devet parova.

Mentorska konferencija predstavlja krunu MenProSAM programa na kojoj se prezentuju rezultati i iznose konkretni slučajevi na kojima su mentorski parovi radili tokom prethodnih devet meseci. 

MenProSAM je jedinstven program profesionalnog razvoja u Srbiji, a po kvalitetu i broju učesnika može da parira i velikim svetskim mentorskim programima. Od 2015. godine, u četiri generacije učesnika, ukupno 202 menadžera je bilo deo ovog mentorskog programa.

Konferenciju i ceo mentorski ciklus vodila je Milica Mihajlović, Marketing & Youth Programs Coordinator.  

„Četvrta generacija MenProSAM programa danas završava svoj mentorski proces. Ipak, radeći sa njima prethodnih 9 meseci, verujem i znam da je ovo samo početak njihovog rada i druženja. Na početku svake generacije kažemo da neće svi završiti proces, tako je bilo i ovog puta. Ove godine 2 mentorska para nisu završila svoj proces, ali je od ukupnih 25, 23 para nastavilo svoj rad.“ – rekla je Milica na početku konferencije i nastavila: „Mnogi članovi SAMa uzimaju ulogu mentora/savetnika/prijatelja iz godine u godinu, neki ste mentori od samog početka i zaista vam hvala što verujete u SAM i mlade članove SAMa.“

Milica se zahvalila sponzorima i prijateljima programa MenProSAM, Atria Grupi, Magnetrans/Hemofarmu kao i dvogodišnjim sponzorima, MenPower Group. U ime MenPower Group obratio se Marko Miljković, Marketing Manager, i rekao: „Mi kao kompanija podržavamo već drugu godinu ovaj program jer smatramo da je mentorstvo jako važno kako za manja i srednja preduzeća tako i za velike kompanije, jer je mentorstvo dvosmeran proces. Nadamo se da je svako od vas izvukao neku poruku koja mu može pomoći u budućoj karijeri i kao što glasi slogan MenPower Group – „Povezujemo najbolje“, nadamo se da smo to i danas uspeli.“

Glavni inicijator, kreator i partner MenProSAM programa, Dušan Basalo, Senior partner, Atria Group, izneo je rezultate istraživanja koja su rađena u kompanijama u kojima je uveden mentorski program: „Oni koji su imali mentora u kompaniji, duže su se zadržali u kompaniji nego oni što nisu imali mentora. Istraživanje je pokazalo da je čak dvostruko više milenijalaca koji su prolazili korz mentorski proces, ostalo u samoj kompaniji. Takođe, 90% mentija nakon toga su postali mentori. Želeli su da šire ideju mentorstva i da oni prenose dalje svoje znanje.“

Nakon uvodnog izlaganja, mentorski parovi počeli su sa svojim prezentacijama.

„Vodič za pivotiranje. Ni pilot, ni pivot.“ bio je naziv prezentacije svog mentorskog rada koji su izneli mentor Aleksandar Nedeljković, CBO, MAINSTREAM, član SAM-a i menti Nenad Bučevac, CEO, CHALLENGER.LIVE, član SAM-a.

“Bez savetovanja, svi učimo” predstavili su Pavle Marjanović, Generalni direktor, ACTAVIS, član SAM-a i mentor i Aleksandar Vučić, Predsednik udruženja, CARGO TECHNOLOGIES, član SAM-a i menti.

“Male tajne velikih majstora” bila je tema mentora Gordane Tomić, direktor, ART PARLAMENT, član SAM-a i mentija Sonje Radović, Social Media Account Manager, ESOME ADVERTISING

“SMART Sales Approach” izneli su mentor Đorđe Vukotić, Director of Sales, Mona Plaza Management i menti Nikola Mijailović, Director, MJOB.

“Tri pitanja do uspeha” bila je tema mentorskog para Jelene Vasić Uzelac, Chief Brand Designer, New Strategy, mentor i Miloš Grujić, Director of Sales & Marketing, Courtyard Belgrade City Center Hotel, menti.

“Izazovi jednog preduzetnika” predstavile su mentor Biljana Jovanović, vlasnica i direktorka, Modna kuća “Luna” i menti Tamara Aleksić, menadžer, Tamban.

„Mentorstvo u privatnom businessu“ bila je tema mentorskog para koji čine Zoran Ivanović, CEO, WEB MEDIA AGENCY, mentor i Dragana Milanović, Direktor, ROBERTO BARESSI, menti.

“Level Up perspektiva biznisa” predstavili su mentor Vanda Kučera, Head of Corporate Affairs, I&F McCann Group i menti Aleksandar Plavšin, Manager, UFDS.

“Kombinacijom znanja i iskustvo do koncepta proizvoda” prezentovali su mentor Nebojša Bjelotomić, Director, Saga i menti Milan Jeveričić, Product Owner, 30 Hills.

Nakon izlaganja mentorskih parova, publika u sali glasala je za par koji je ostavio najbolji utisak. Najviše glasova osvojili su dva para – mentorski par Aleksandar Nedeljković i Nenad Bučevac i mentorski par Gordana Tomić i Sonja Radović. Parovi su nagrađeni treningom „Discover PCM“ od partnera Atria Group, paketom za bolji dan od kompanije Hemofarm i večerom u hotelu Falkeinster.