Aktivnosti

08.07.2019.

POSTANI ČLAN

Fanki lideri - Fresh Minds

Događaj „Fanki lideri“ okupio je veliki broj članova SAM-a. Pored predavanja dr Milice Đurić Jovičič, v.d. direktorke Fonda za nauku Republike Srbije, „Fanki lideri“ uključili su i panel na temu "Važnost inovacije u savremenom poslovanju" sa najboljim mladim menadžerima, Menadžer godine 2018 i finalistima u ovoj kategoriji: Ivan Đolić, Country Manager, Adacta; Miloš Grujić, Director of Sales, Courtyard by Marriott; Uroš Đorđević, CEO, Agrounik i Vukašin Aleksić, Solution Sales Professional for CEE Region, Microsoft.

Po svom formatu, Fanki lideri su panel diskusija koja ima za cilj da predstavi uspešne menadžere i njihova iskustva prezentuje kolegama menadžerima, članovima SAM-a, prijateljima i partnerima. 

Uvodeći u događaj, Danijela Rakić, PR Manager, Srpske asocijacije menadžera, pozdravila je goste i zahvalila sponzorima, kompanijama: Imperil Tobacco, Heineken, DHL Forwarding, ManPower Group i Vinariji Ohrid na podršci u realizaciji.

 U prvom delu, svoju zanimljivu karijeru predstavila je doktor nauka Milica Đurič Jovičić, v.d. direktor, Fond za nauku Republike Srbije. Milica Đurić Jovičić je doktorirala na Katedri za signale i sisteme Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu. Na završnoj godini studija, Milica je odlučila da nauku učini zabavnom i za diplomski rad osmislila dosta neobičnu temu za ovaj fakultet “Kako visina štikli utiče na naš hod”. Tako je od štikli došla do prvog bežičnog senzorskog Sistema za analizu hoda u Evropi, a na “štiklama” došla i do NASAe i postala jedna od retkih žena iz Srbije koja je prisustvovala lansiranju njihove rakete.  

Do sada je realizovala multidisciplinarne projekte koji povezuju nauku i privredu i doprinose razvoju društva kroz inovacije i nova tehnološka rešenja, a fokus njenog istraživanja su analiza kreatanja, pre svega pacijenata sa oboljenjima poput Parkinsonove bolesti; razvoj novih pomoćnih Sistema za pacijente koji se oporavljaju od moždanog udara kao i olakšavanje i unapređenje života dece sa autizmom i njihovih roditelja. Milica je četiri godine bila direktorka Inovacionog centra ETF-a, a od prošle godine je imenovana za vd direktora Fonda za nauku Republike Srbije.

Panel na temu "Važnost inovacije u savremenom poslovanju" otvoreno je citatom iz knjige "Mali Princ" "Čovek samo srcem dobro vidi. Ono bitno, očima je nevidljivo" i pitanjem, koliko njih kao menadžere vodi srce u karijeri i poslu?

Na pitanje da li tim stvara lidera ili lider stvara tim, panelisti su se složili da lider ne postoji bez svog tima, kao i da tim ne može biti pobednički bez lidera koji ga vuče napred.

Panelisti su tokom razgovora pričali o svojim uzorima, liderima i koliko je mentor važan za razvoj jednog mladog menadžera, nakon čega je usledilo video iznenađenje za sve paneliste. Video poruka njihovih mentora, uzora i kolega.

Posle panela, gosti su uživali vinima Vinarije Ohrid. Zahvaljujemo se našim dragim prijateljima i sponzorima na podršci u realizaciji Fanki lidera.