Aktivnosti

25.12.2020.

POSTANI ČLAN

EKOF & SAM Business Talks - Mihailo Janković, CEO, MK Group

Zajedno sa Centrom za saradnju sa privredom Ekonomskog fakulteta u Beogradu, SAM je pokrenuo podkast EKOF & SAM Business Talks. Veliko nam je zadovoljstvo da predstavimo trećeg gosta, Mihaila Jankovića, CEO MK Group-e i član UO SAM-a.

Mihailo Janković je svoje bogato lidersko i menadžersko iskustvo sticao radom za vodeće multinacionalne kompanije, kao i kompanije u vlasništvu privatnih investicionih fondova i privatne regionalne kompanije – British American Tobacco, The Coca-Cola Company, Knjaz Miloš a.d. i Nectar Group. Poseduje veliko iskustvo u oblasti poslovne i strateške transformacije kompanija, koje omogućava njihov održiv rast i razvoj poslovanja. U 2019. godini proglašen je za  „Menadžera godine“ od strane Srpske asocijacije menadžera. Mihailo će se prvog dana 2021. godine pridružiti izvršnom timu MK Group-e, na poziciji generalnog direktora (CEO).

Celu epizodu EKOF & SAM Business Talks-a sa Mihailom Jankovićem pogledajte na linku

Podkast se realizuje u okviru projekta „Odliv mozgova iz Srbije – Postupi odgovorno sada za budućnost Srbije“, koji Srpska asocijacija menadžera (SAM) sprovodi uz podršku Vlade Švajcarske.

Projekat je pokrenut sa ciljem podizanja svesti javnosti o odlivu mozgova iz Srbije, kao i kreiranja dijaloga na temu pozitivnih aspekata cirkularnih migracija. Poseban zadatak projekta je da ukaže na mogućnosti i prilike za profesionalnih i lični razvoj mladih u Srbiji kroz promociju kompanijskih programa za razvoj talenata, stručnih praksi i stipendiranja, programa za privlačenje kadrova i stručnjaka iz dijaspore, kao i uspostavljanju dijaloga sa državnim institucijama na temu cirkularnih migracija.

Galerija slika