Aktivnosti

18.12.2020.

POSTANI ČLAN

EKOF & SAM Business Talks - Marija Desivojević Cvetković, Delta Holding

Zajedno sa Centrom za saradnju sa privredom Ekonomskog fakulteta u Beogradu, SAM je pokrenuo podkast EKOF & SAM Business Talks. Veliko nam je zadovoljstvo da predstavimo drugog gosta, Mariju Desivojević Cvetković, viši potpredsednik, strategija i razvoj, Delta Holding.

Marija Desivojević Cvetković je član UO Srpske asocijacije menadžera, diplomirala je na Matematičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Master tezu odbranila je 2009. godine na Fakultetu za ekonomiju, finansije i administraciju. U Delta Holdingu od 2008. godine, na mestu direktora divizije za proizvodnju hrane, a od marta 2012. kao potpredsednik kompanije. Zadužena je za razvoj i strategiju poslovanja, kao i sektore informacionih tehnologija i korporativnih komunikacija.

U ovoj epizodi EKOF & SAM Business Talks-a, Marija je podelila svoj karijerni put i na koji način je dobila prvo zaposlenje. Među najbitnijim veštinama koji su potrebni za prve korake u biznisu, Marija je izdvojila veštinu komunikacije, veštinu privatne i poslovne empatije kao i "humbleness" veštinu koja ističe svest o tome da je čovek jednak svim drugim ljudima, nezavisno od pozicije u organizaciji. Pored toga, Marija je rekla da je volja za novim znanjem jednako bitna i da je učenje posle fakultetadaleko zanimljivije od onog koje se dešava na fakultetu. 

Jelena i Marija su takođe istakle važnost ravnopravnosti muškaraca i žena u karijernom putu i da bi celokupno društvo trebalo da se usmeri ka motivaciji žena da stupe na više pozicije u organizacijama. Pored toga, Marija Desivojević Cvetković je pričala o Delta Holdingu i njihovim impresivnim društveno odgovornim programima, programima za mlade "Mladi Lideri" i "Compass", a i o nedavnoj akviziciji Sava Centra. 

Kroz ovu epizodu možete upoznati i Mariju iz privatnog ugla, a ceo razgovor možete pogledati na linku

Podkast se realizuje u okviru projekta „Odliv mozgova iz Srbije – Postupi odgovorno sada za budućnost Srbije“, koji Srpska asocijacija menadžera (SAM) sprovodi uz podršku Vlade Švajcarske.

Projekat je pokrenut sa ciljem podizanja svesti javnosti o odlivu mozgova iz Srbije, kao i kreiranja dijaloga na temu pozitivnih aspekata cirkularnih migracija. Poseban zadatak projekta je da ukaže na mogućnosti i prilike za profesionalnih i lični razvoj mladih u Srbiji kroz promociju kompanijskih programa za razvoj talenata, stručnih praksi i stipendiranja, programa za privlačenje kadrova i stručnjaka iz dijaspore, kao i uspostavljanju dijaloga sa državnim institucijama na temu cirkularnih migracija.

 

Galerija slika