Aktivnosti

11.12.2020.

POSTANI ČLAN

EKOF & SAM Business Talks - Dejan Turk, CEO Vip mobile & A1 Slovenia

Zajedno sa Centrom za saradnju sa privredom Ekonomskog fakulteta u Beogradu, SAM pokreće podkast koji će se premijerno emitovati svakog petka na Youtube kanalima EKOF-a i SAM-a. Prvi gost je Dejan Turk, CEO Vip mobile & A1 Slovenia.

Dejan Turk je član UO Srpske asocijacije menadžera i dobitnik je mnogih uglednih priznanja, među kojima je i prestižna nagrada za "Menadžera godine 2018" koju mu je dodelila Srpska asocijacija menadžera.

Dejan Turk u Vip mobile dolazi 2014. godine kao CEO, a godinu dana kasnije preuzima funkciju direktora/CEO/CMO nove organizacione jedinice „Srbija i Slovenija“ u okviru A1 Telekom Austrija Grupe. Dejan je na funkciji generalnog direktora/CEO kompanija Vip mobile i Si.mobil (sadašnji A1 Slovenija) od 1. jula 2015. godine.

Ovom prilikom, gospodin Turk je podelio njegov put od prvog zapošljenja pa do pozicije na kojoj se trenutno nalazi i posavetovao mlade ljude da se menadžerska pozicija gradi postepeno, dugogodišnjim radom i iskustvom koji donosi puno uspona i padova. Takođe, gospodin Turk je istakao bitnost doživotnog učenja, konstantne želje za napretkom, timskim radom i fokusiranosti. 

Pored ličnih iskustva Dejan Turk je podelio najbolje prakse kompanije Vip mobile & A1 Slovenia, i na koje načine razvijaju mlade talente i pružaju najbolje moguće uslove za rad zaposlenima. Ceo razgovor pogledajte na linku.

Podkast se realizuje u okviru projekta „Odliv mozgova iz Srbije – Postupi odgovorno sada za budućnost Srbije“, koji Srpska asocijacija menadžera (SAM) sprovodi uz podršku Vlade Švajcarske.

Projekat je pokrenut sa ciljem podizanja svesti javnosti o odlivu mozgova iz Srbije, kao i kreiranja dijaloga na temu pozitivnih aspekata cirkularnih migracija. Poseban zadatak projekta je da ukaže na mogućnosti i prilike za profesionalnih i lični razvoj mladih u Srbiji kroz promociju kompanijskih programa za razvoj talenata, stručnih praksi i stipendiranja, programa za privlačenje kadrova i stručnjaka iz dijaspore, kao i uspostavljanju dijaloga sa državnim institucijama na temu cirkularnih migracija.


#switzerlandinserbia #podcast #business

Galerija slika