Aktivnosti

21.07.2009.

POSTANI ČLAN

Edukativni skup Srpske asocijacije menadžera o poslovnom stylingu, zdravstvenim pregledima, greškama i zabludama vezanim za rekreaciju..

Srpska Asocijacija Menadžera održala je svoj treći edukativni skup, a ovoga puta i dan i skup i lokcija bili su izabrani tako da podsete menadžere da imaju porodice, da je neophodno da se povremeno posvete sebi i svome zdravlju, a i zadovoljstvima koje ih čekaju posle radnog vremena (koje mora da postoji).

(konferencijska sala)

Tako su se SAM-ovci okupili u subotu, 31.marta 2007 godine u BG Sportskom centru Kovilovo (www.bgsck.org.yu) / Hotelu President (www.president-belgrade.com) i pričali o poslovnom stylingu, zdravstvenim pregledima, kao i greškama i zabludama vezanim za rekreaciju i sport posle tridesete godine.

(Ana Bovan)

Bila je propisana stroga garderoba – patike i farmerke, koje su bile, da nije u pitanju skup prijatelja, malo neprimerene divnoj, novoj kongresnoj Sali koja je tog dana, po prvi put otvorila vrata gostima u ovom Centru.

(Slobodan Drobnjaković)

Skup je otvorila potpredsednica Ana Bovan, a potom se prisutnima obratio generalni direktor Centra, Slobodan Drobnjaković, govoreći o postojećem hotelu, kongresnoj sali, sportskoj hali, fudbalskom kompleksu, strelištu, terenima za košarku, mali fudbal, fitness centru, bazenu, ali i budućem novom hotelu, Aqua parku, nacionalnim restoranima…..

(Slavica Petrović)

Mešanoj muško-ženskoj SAM ekipi o poslovnom stylingu govorila je modni dizajner kompanije Zekstra (www.zekstra.co.yu), Slavica Petrović. Bilo je planirano da se o ovoj temi govori 45 minuta, ali je program trajao skoro duplo više, jer su svi, a pogotovu ženski deo bili iznenađeni koliko je muški deo imao pitanja o bojama, kombinacijama, dozvoljenom i nedozvoljenom oblačenje. Slavica Petrović je spremno branila svoje stavove i naglašavala neke menadžerske zablude, odbijala pomisli na braon odela, rol kragne, “razdragane” kravate, objašnjavala kakve sve poruke, iz neznanja, šaljete onima koji ta pravila znaju.

(Dmitar Polovina)

Dmitar Polovina (www.prvifaktor.co.yu) je preneo svoje iskustvo sa zdravstvenog pregleda koji je nedavno Skupina Nova Ljubljanska Banka organizovala za svoje menadžere. Rekao je da je do ovog pregleda spadao u grupu velike većine “mačo” srpskih biznismena koji se obično hvale kako decenijama nisu išli kod lekara, kako nemaju zdravstvenu knjižicu, kako im nije ništa, kako sve napore mogu lako da izdrže. Posle ovakvog “skeniranja” i rezultata koji su odgovorili na pitanja šta čovek od problema ima, i što je još važnije – šta čovek u budućnosti može da očekuje na osnovu malih ili velikih alarma iz organizma, Dmitar je prešao, s pravom, u drugu, oprezniju grupu menadžera. Zanimljivo je da kao rezultat ovakvih pregleda izlaze dva izveštaja – jedan, detaljniji, koji Vam tačno kaže sve detalje i probleme, i drugi, nešto opštiji, namenjen gazdama/upravi, koji im kazuje kakav rizik imaju u tome što su Vas angažovali. Samo naizgled okrutno, a u stvari, korisno za obe strane.

(Ksenija Morić)

Treći sagovornik bila je Ksenija Morić (http://www.thewellnesland.com) koja je govorila o brojnim greškama i zabludama u vezi sa fitnessom, wellnessom i drugim oblicima rekreacije. Davala je odgovore na čuvene “idem u saunu da smršam”, “bolje da uzmem te ubice masti nego da se mučim”, pričala o dobrom ritmu rekreacije i navela učesnike na ozbiljno razmišljanje, ali i akciju.

(SAM zastava na strelištu)

A onda je usledila akcija, menadžeri su krenuli u lov na glinene golubove. Ne može se baš reći da su blistali, ali se može reći da su bili uporni.

(Slobodan Radić)

Upotreba mobilnih telefona nije bila zabranjena, pa su menadžeri, naravno, i ovde – menadžerisali.

(Branimir Bošković)

Na kraju su ljubazni domaćini iz hotela President pokazali kakve sjajne kuvare imaju, a SAM-ovci su pogledali i transformisanje hale za teniski Davis cup meč Srbija: Gruzija.