Aktivnosti

POSTANI ČLAN
NAJNOVIJE
16.06.2021.
Jedna rečenica je dovoljna za promenu - završno okupljanje učesnika Mind Networking-a
Završno, zajedničko okupljanje predavača i učesnika inicijative za preduzetnike, Mind Networking, održano je uživo u SAM-u, u utorak, 15. juna.
Detaljnije
14.06.2021.
Intrapreduzetništvo – kultura inoviranja kompanija - Dejan Ranđić, osnivač i direktor, DNA Communications i ICT Hub
Kako da u struktuiranom sistemu postignemo agilnost, posvećenost i brzinu preduzetnika? Da li postoji preduzetnički i korporativni tip menadžera ili možemo usvojiti najbolje od oba sveta? Šta korporacije mogu naučiti od startup-ova i da li smo nakon korporativnog iskustva spremni za „corpo startup“ ili „corpo spin-off“ pristup? Odgovore na ova pitanja dao je Dejan Ranđić, menadžer, preduzetnik i konsultant sa višegodišnjim iskustvom u oblasti inovacija, komunikacija i marketinga, osnivač i direktor DNA Communications i osnivač ICT Hub-a, na predavanju „Intrapreduzetništvo“ u okviru modula Business Agility, kojim je završen prvi semestar SAM Akademije.
Detaljnije
10.06.2021.
Ne postoji problem koji nema rešenje - Miloš Milisavljević na drugom sastanku Mind Networking grupe
U okviru SAM programa za preduzetnike, Miloš Milisavljević, vlasnik Strawberry Energy i član UO SAM-a, u interaktivnom dijalogu podelio je svoja iskustva sa drugom grupom polaznika ovog programa.
Detaljnije
08.06.2021.
Preoblikovanje biznisa u vreme veštačke inteligencije
Prvi radni doručak posle dužeg vremena, održan je u utorak, 8.6. uživo u SAM-u. Pred stručnom poslovnom publikom, predavanje je održala Valentina Đorđević ispred Data Science Srbije i Head of Data Science u kompaniji Things Solver.
Detaljnije
07.06.2021.
Prvo uživo okupljanje SAM Akademije - Design Thinking: nov način poslovnog razmišljanja
Polaznici SAM Akademije prvi put su se uživo okupili na predavanju Design Thinking, koje je održano u subotu, 5. juna u hotelu Hyatt Regency.
Detaljnije
03.06.2021.
Svako je potencijalni investitor - Miloš Milisavljević, CEO, Strawberry Energy na Mind Networkingu
U okviru Mind Networking programa, Miloš Milisavljević vlasnik Strawberry Energy i član UO SAM-a, podelio je svoja iskustva na sastanku sa preduzetnicima i polaznicima ovog programa.
Detaljnije
03.06.2021.
Poslovanje u Cloud-u – koliko smo svi sigurni?
Kada je pravo vreme za prelazak postojećih softverskih rešenja na Cloud okruženja i na šta treba posebno obratiti pažnju pri donošenju takve odluke? Da li je prelazak na Cloud više ili manje bezbedan u odnosu na tradicionalne arhitekture? Kako najbolje postići zadovoljavajući nivo bezbednosti u okviru Cloud-a?
Detaljnije
02.06.2021.
Zakon o zaštiti podataka ličnosti i GDPR: obaveze vs. realnost
Koji su zakonski okviri i obaveze, na kakve izazove u sprovođenju Zakona o zaštiti podataka o ličnosti nailaze fizička lica i kompanije? Koje su najbitnije novine koje novi zakon uvodi, a na šta kompanije treba da obratite pažnju kada se radi o implementaciji ovog zakona u poslovanju?
Detaljnije
31.05.2021.
Šta su nova zanimanja današnjice i kako rade samoorganizovani timovi? - Jasmina Nikolić i Vladimir Kelava
Šta je Business Agility? Kako je pojam agilno iz auto-industrije postao ključan za softvere, pa daleko prevazišao okvire softverskog razvoja i postao zastupljen u svim drugim sferama – finansijama, marketingu, farmaceutskoj industriji... Kako uporedo sa usvajanjem agilnih procesa i alata promeniti i način razmišljanja, koji je nužan za moderno poslovanje? Odgovore na ova pitanja na predavanju Agile u okviru modula Business Agility SAM Akademije dali su Jasmina Nikolić, CEO &Co Founder, Agile Humans, i Vladimir Kelava, Agile Coach, ‎Schneider Electric DMS NS.
Detaljnije
26.05.2021.
NAJAVA: Dva dana digitalnih tema u SAM-u
U okviru inicijative „2 dana digitalnih tema u SAM-u“, Propulsion u partnerstvu s Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID) i SAM organizuju 2 panela, 1. i 2. juna od 12h na temu digitalne pismenosti, prava i obaveza, kao i dobrih praksi kompanija.
Detaljnije
24.05.2021.
Stakeholder Management - Andrea Radonjić i Ksenija Karić
Šta su stakeholderi? Kako ih identifikovati? Kako mapirati potrebe, upravljati očekivanjima i na koji način prodati ideju različitim stakeholder-ima? Na ova, i mnoga druga pitanja, odgovore i primere dale su Andrea Radonjić, Principal Advisor Media & Communication iz kompanije Rio Tinto, i Ksenija Karić, direktor kompanije Schneider Electric Srbija i Crna Gora. Ove uspešne dame svoje znanje i iskustva podelile su u okviru predavanja na temu „Stakeholder management“ a u okviru modula „Modern Leadership & Stakeholder management, održanog na SAM Akademiji.
Detaljnije
20.05.2021.
Vi ste više od vaše firme - Rade Rakočević, vlasnik, Senzal Capital na Mind Networking-u
U okviru Mind Networking programa, Rade Rakočević vlasnik Senzal Capital-a i Moritz Eis Srbija podelio je svoja iskustva na sastanku sa preduzetnicima i polaznicima ovog programa.
Detaljnije
19.05.2021.
Održivo poslovanje je karta za budućnost - Biljana Bogovac, partner, PwC i član UO SAM-a
Kako da uskladimo poslovanje sa očuvanjem životne sredine, primenom etičkih principa i odgovornog ponašanja? Koliko se u poslovnom svetu poštuje rodna ravnopravnost, šta su globalni ciljevi kojima kompanije teže i koliko države strateški učestvuju u svemu onome za šta se menadžeri zalažu? Na ove teme govorila je Biljana Bogovac, partner u sektoru za reviziju u PwC Srbija i lider ESG platforme za region jugoistočne Evrope, u okviru Ask an expert događaja Srpske asocijacije menadžera. Razgovor je vodila Jelena Bulatović, izvršna direktorka SAM-a.
Detaljnije
17.05.2021.
Sastanak Srpske asocijacije menadžera i Asocijacije menadžera Crne Gore
Detaljnije
13.05.2021.
Besplatni online kursevi na temu primene napredne analize podataka u različitim oblastima poslovanja
Obaveštavamo vas da će u periodu od 1.6. do 20.6.2021. godine biti održana serija besplatnih online kurseva na temu primene napredne analize podataka u različitim oblastima poslovanja. Kursevi se realizuju u okviru Erazmus+ projekta ADA (Napedna analiza podataka u poslovanju), od strane istaknutih domaćih i stranih eksperata iz ove oblasti, na srpskom i na engleskom jeziku.
Detaljnije
13.05.2021.
Vaše staro VI ne može ništa vašem novom VI - Rade Rakočević na sastanku Mind Networking
Mind Leader u mesecu maju je Rade Rakočević vlasnik Senzal Capital-a i Moritz Eis-a koji je na sastanku Mind Networking podelio svoja iskustva polaznicima ovog programa.
Detaljnije
12.05.2021.
NAJAVA: Ask an Expert - Biljana Bogovac, partner, PwC Srbija
Održivo poslovanje kao prioritet – kako da poslujemo uz očuvanje životne sredine, primenu etičkih principa i odgovornog ponašanja
Detaljnije