Aktivnosti

POSTANI ČLAN
NAJNOVIJE
03.06.2021.
Svako je potencijalni investitor - Miloš Milisavljević, CEO, Strawberry Energy na Mind Networkingu
U okviru Mind Networking programa, Miloš Milisavljević vlasnik Strawberry Energy i član UO SAM-a, podelio je svoja iskustva na sastanku sa preduzetnicima i polaznicima ovog programa.
Detaljnije
03.06.2021.
Poslovanje u Cloud-u – koliko smo svi sigurni?
Kada je pravo vreme za prelazak postojećih softverskih rešenja na Cloud okruženja i na šta treba posebno obratiti pažnju pri donošenju takve odluke? Da li je prelazak na Cloud više ili manje bezbedan u odnosu na tradicionalne arhitekture? Kako najbolje postići zadovoljavajući nivo bezbednosti u okviru Cloud-a?
Detaljnije
02.06.2021.
Zakon o zaštiti podataka ličnosti i GDPR: obaveze vs. realnost
Koji su zakonski okviri i obaveze, na kakve izazove u sprovođenju Zakona o zaštiti podataka o ličnosti nailaze fizička lica i kompanije? Koje su najbitnije novine koje novi zakon uvodi, a na šta kompanije treba da obratite pažnju kada se radi o implementaciji ovog zakona u poslovanju?
Detaljnije
31.05.2021.
Šta su nova zanimanja današnjice i kako rade samoorganizovani timovi? - Jasmina Nikolić i Vladimir Kelava
Šta je Business Agility? Kako je pojam agilno iz auto-industrije postao ključan za softvere, pa daleko prevazišao okvire softverskog razvoja i postao zastupljen u svim drugim sferama – finansijama, marketingu, farmaceutskoj industriji... Kako uporedo sa usvajanjem agilnih procesa i alata promeniti i način razmišljanja, koji je nužan za moderno poslovanje? Odgovore na ova pitanja na predavanju Agile u okviru modula Business Agility SAM Akademije dali su Jasmina Nikolić, CEO &Co Founder, Agile Humans, i Vladimir Kelava, Agile Coach, ‎Schneider Electric DMS NS.
Detaljnije
26.05.2021.
NAJAVA: Dva dana digitalnih tema u SAM-u
U okviru inicijative „2 dana digitalnih tema u SAM-u“, Propulsion u partnerstvu s Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID) i SAM organizuju 2 panela, 1. i 2. juna od 12h na temu digitalne pismenosti, prava i obaveza, kao i dobrih praksi kompanija.
Detaljnije
24.05.2021.
Stakeholder Management - Andrea Radonjić i Ksenija Karić
Šta su stakeholderi? Kako ih identifikovati? Kako mapirati potrebe, upravljati očekivanjima i na koji način prodati ideju različitim stakeholder-ima? Na ova, i mnoga druga pitanja, odgovore i primere dale su Andrea Radonjić, Principal Advisor Media & Communication iz kompanije Rio Tinto, i Ksenija Karić, direktor kompanije Schneider Electric Srbija i Crna Gora. Ove uspešne dame svoje znanje i iskustva podelile su u okviru predavanja na temu „Stakeholder management“ a u okviru modula „Modern Leadership & Stakeholder management, održanog na SAM Akademiji.
Detaljnije
20.05.2021.
Vi ste više od vaše firme - Rade Rakočević, vlasnik, Senzal Capital na Mind Networking-u
U okviru Mind Networking programa, Rade Rakočević vlasnik Senzal Capital-a i Moritz Eis Srbija podelio je svoja iskustva na sastanku sa preduzetnicima i polaznicima ovog programa.
Detaljnije
19.05.2021.
Održivo poslovanje je karta za budućnost - Biljana Bogovac, partner, PwC i član UO SAM-a
Kako da uskladimo poslovanje sa očuvanjem životne sredine, primenom etičkih principa i odgovornog ponašanja? Koliko se u poslovnom svetu poštuje rodna ravnopravnost, šta su globalni ciljevi kojima kompanije teže i koliko države strateški učestvuju u svemu onome za šta se menadžeri zalažu? Na ove teme govorila je Biljana Bogovac, partner u sektoru za reviziju u PwC Srbija i lider ESG platforme za region jugoistočne Evrope, u okviru Ask an expert događaja Srpske asocijacije menadžera. Razgovor je vodila Jelena Bulatović, izvršna direktorka SAM-a.
Detaljnije
17.05.2021.
Sastanak Srpske asocijacije menadžera i Asocijacije menadžera Crne Gore
Detaljnije
13.05.2021.
Besplatni online kursevi na temu primene napredne analize podataka u različitim oblastima poslovanja
Obaveštavamo vas da će u periodu od 1.6. do 20.6.2021. godine biti održana serija besplatnih online kurseva na temu primene napredne analize podataka u različitim oblastima poslovanja. Kursevi se realizuju u okviru Erazmus+ projekta ADA (Napedna analiza podataka u poslovanju), od strane istaknutih domaćih i stranih eksperata iz ove oblasti, na srpskom i na engleskom jeziku.
Detaljnije
13.05.2021.
Vaše staro VI ne može ništa vašem novom VI - Rade Rakočević na sastanku Mind Networking
Mind Leader u mesecu maju je Rade Rakočević vlasnik Senzal Capital-a i Moritz Eis-a koji je na sastanku Mind Networking podelio svoja iskustva polaznicima ovog programa.
Detaljnije
12.05.2021.
NAJAVA: Ask an Expert - Biljana Bogovac, partner, PwC Srbija
Održivo poslovanje kao prioritet – kako da poslujemo uz očuvanje životne sredine, primenu etičkih principa i odgovornog ponašanja
Detaljnije
11.05.2021.
Servant Leadership - Nebojša Mandić i Nataša Nikolić
Na predavanju Servant Leadership u okviru modula Modern Leadership & Stakeholder Management SAM Akademije govorili su Nebojša Mandić, Country Head, DHL Global Forwarding, i Nataša Nikolić, Program Lider, EY Entrepreneurial Winning Women™ za Evropu, Bliski Istok, Indiju i Afriku, Globalni lider za brend, marketing i komunikaciju za EY 7 Drivers of Growth™, EY.
Detaljnije
07.05.2021.
Prvo mentorsko okupljanje
Mentori i mentiji 6. generacije SAM Mentorskog programa, na online okupljanju, podelili su svoje prve utiske o napredovanju mentorskog procesa.
Detaljnije
29.04.2021.
Upravljanje promenama je ključna odlika lidera - Dragan Popović i Mihailo Janković
Kako vidimo potrebe za promenama, stvaranje zajedničkog cilja i vizije u kojoj svi učestvuju, koji je značaj spoljnih konsultanata i saradnika u procesu promena? Kako reagovati na stalne reakcije na tržištu, kako efektno upravljati promenama i biti uspešan lider i održati kompaniju u današnjem vremenu? Odgovore na ova pitanja dali su Dragan Popović, predsednik, AIGO Group, i Mihailo Janković, CEO MK Grupa, na predavanju „Change management“ u okviru modula Transformation and Change Management SAM Akademije.
Detaljnije
26.04.2021.
Transformacija: Ime igre je „izvršenje“ - Stanka Pejanović i prof. dr Goran Pitić
Šta je poslovna transformacija, šta je pokreće, šta se tokom nje menja, kao i kako se određuju prioriteti i koje su konsekvence i rezultati poslovne transformacije, pitanja su na koje su odgovore i primere dali Stanka Pejanović, Vice President of Hisense International i prof. dr Goran Pitić, FEFA univerzitet, u okviru SAM Akademije na predavanju Transformation and Change management.
Detaljnije
21.04.2021.
Kriza kao šansa - drugi sastanak inicijative Mind Networking sa Draganom Popovićem
Održan je sastanak sa drugom i trećom grupom preduzetnika u okviru inicijative Mind Networking u kojoj je Dragan Popović, vlasnik AIGO Business System-a i član UO SAM-a, napravio osvrt na svoje početke i karijeru dugu preko 30 godina.
Detaljnije