SAM Veče sa...u Crowne Plazi

15.04.2016.

POSTANI ČLAN

Veče sa Stankom Pejanović

U četvrtak, 14. aprila, u modernom prostoru restorana Dudurudu, održano je još jedno vrlo inspirativno Veče sa Stankom Pejanović koja je sa članovima SAM-a podelila svoj put poslovnog uspeha.

Takom predavanja, Stanka, generalni direktor Gorenja, je otvoreno govorila o svom poslovnom razvoju, svojim radnim počecima ukazavši da je uvek bila usmerena na odgovoran pristup poslu koji je njenu karijeru vodio uzlaznom putanjom. Vrlo brzo nakon završetka Ekonomskog fakulteta, Stanka dobija poslovnu ponudu od firme Universal  gde se suočila sa prvim poslovnim izazovima. Dinamičan i izazovan rad na ovom poslu doprineo je brzom razvoju njenih menadžerskih veština.

Kao iskusan ekonomski stručnjak, značajan deo svoje karijere posvetila je građenju trgovačkih brendova "Roda" i "Mercator". Stanka Pejanović je na mesto generalne direktorke Gorenja došla sa pozicije članice Uprave Grupe Mercator, odgovorne za poslovanje Mercator-a na tržištima Jugoistočne Evrope i pozicije generalnog direktora društva Mercator-S.

Sadašnja Stankina pozicija u Gorenju, lideru u prodaju bele tehnike u Srbiji, podrazumeva rukovođenje uvozom i distribucijom proizvodnog i prodajnog programa Gorenja za područje Srbije. Uzimajući u obzir Stankinu i više nego sjajnu poslovnu karijeru, sigurni smo da joj novi poslovni uspesi tek predstoje.

Zahvaljujemo se Stanki na otvorenom razgovoru i diskusiji.