SAM Veče sa...u Crowne Plazi

21.10.2015.

POSTANI ČLAN

Veče sa Slobom Đinovićem

U utorak, 20. oktobra u restoranu Druga Piazza, organizovano je Veče sa Slobodanom Đinovićem, članom upravnog odbora SAM-a i izvršnim direktorom Orion telekoma.

Tokom večeri, Slobodan je govorio na temu razvoja njegovog biznisa, od samih početaka pre 15 godina do današnjih dana, kao i o svim izazovima sa kojima se susretao u toku svog poslovanja i karijere. Ukazao je na to, da je ICT industrija veoma konkurentna, jer iziskuje konstante inovacije u poslovanju i tehnologiji. Naveo je da su klijenti Orion telekoma korporativni i rezidencijalni korisnici, kao i da Orion telekom ima mnogo bolju reputaciju kod korporativnih klijenata.

 

Govorio je takođe o tome da je oduvek sebe video kao preduzetnika i inovatora, a ne samo kao menadžera, iako je dokazao da se dobro snalazi i u toj ulozi. Iskustvo mu je pokazalo da su neuspesi često mnogo važniji od uspeha, ali mu je i pomoglo da mnogo brže donosi odluke.

 

Slobodan je sa našim članovima podelio svoja predavačka iskustva na prestižnim fakultetima u Americi, a zatim naveo da su, po njemu, tri esencijalna kriterijuma uspeha: tim, disciplina i plan. Kao ključne probleme za razvoj preduzetništva u Srbiji, Slobodan je naveo nedostatak veština, otežan pristup novcu, kao i strah od neuspeha koji često blokira ideje. On je podvukao da je u komunikaciji sa poslovnim partnerima dobro ponekad i preceniti sebe, jer će vas tako vaši partneri percipirati na bolji način i smatrati da tako više vredite.

Zahvaljujemo se Slobi Đinoviću na prenesenom iskustvu i odličnoj atmosferi na druženju.