SAM Veče sa...u Crowne Plazi

03.03.2017.

POSTANI ČLAN

Veče sa Mišom Lukićem

Veliki broj članova Srpske asocijacije menažera okupio se 02. marta 2017. u predivnom ambijentu restorana Dijagonala, uživajući u razgovoru koji je vodila Stanka Pejanović, predsednik SAM-a

Ako u Gugl ukucate Miša Lukić možete pročitati razne zanimljive stvari. Njegova karijera duga je i uzbudljiva, iskustvo dragoceno i veliko, a energija neiscrpna.  Ali ništa od toga što pročitate ne može da se uporedi sa doživljajem koji imate nakon susreta sa njim. Članovi SAM-a sinoć su imali ekskluzivnu priliku da ukradu malo od Mišinog slobodnog vremena i čuju doživljaje i iskustava iz njegovog bogatog privatnog i poslovnog života.

Razgovor sa Mišom Lukićem vodila je predsednica Asocijacije Stanka Pejanović. Iako ovo nije prvi put da Miša govori pred članovima SAM-a, čiji je i sam deo, svaki put od njega saznamo nešto novo i drugačije.

Tako smo sinoć imali priliku da čujemo da lični brending nema veze sa hvaljenjem, već je to ono što ljudi pričaju o nama kada nismo prisutni. „Najvažnije za stvaranje sopstvenog brenda je poznavati sebe, biti autentičan, identifikovati svoje talente, shvatiti svoje vrednosti i principe. Pričajte samo ono što znate da radite i što jeste." – rekao je Miša Lukić.

Na pitanje kakav odnos ima prema novcu Miša je odgovorio: „Novac vam samo daje da budete više od onoga što jeste“ i ispričao zanimljivu anegdotu iz detinstva o tome kada je i kako počeo da dobija platu. Po njegovom mišljenju uputstvo za upotrebu novca treba da bude jednako uputstvu za upotrebu leka. "Ceo život sam se koncentrisao na to šta dajem, a ne šta dobijam. I prijateljima i klijentima. A novac sam dođe." 

Saznali smo kako Miša donosi odluke, kako bira saradnike i zaposlene, u šta investira kapital i vreme, i šta smatra svojom najvećom greškom u životu. Osvrnuo se i na pitanje kreativnosti u Srbiji, iskazujući žaljenje što se ona uglavnom koristi da se reši problem.

Nakon razgovora Miša je nastavio druženje sa članovima SAM-a u neformalnoj atmosferi.

Delove Mišine zanimljive priče možete videti na YouTube kanalu Srpske asocijacije menadžera.