SAM Radni doručak

15.11.2013.

POSTANI ČLAN

Radni doručak:"Kako do mladih talenata", Fakultet organizacionih nauka

Srpska asocijacija menadžera organizovala je 14. novembra za svoje članove radni doručak na temu “Kako do mladih talenata” i time ugostila predstavnike Fakulteta organizacionih nauka, Univerziteta u Beogradu.

Borba za talente je već otpočela i oni koje se drže tradicionalnog pristupa su strana koja ne dobija. Poslodavci više ne mogu da budu pasivni i da čekaju da će im se najbolji kandidati javiti na oglas, jer u većini slučajeva je neko već bio brži i regrutovao ih. Zbog toga je neophodno uspostaviti saradnju sa fakultetima, profesorima i karijernim centrima, ali i brendirati sebe kao poslodavca jer je jak brend moćno sredstvao u privlačenju kandidata.

Tim povodom je SAM na svoje veliko zadovoljsvo ugostio članove Case Study Club-a FON-a i svojim članovima predstavio tim srpskih studenta koji osvajaju takmičenja u rešavanju studije slučaja širom sveta. Profesorka dr Vesna Damnjanović nam je sa svojim timom od četiri studenata približila ovaj projekat koji osvaja mnoge nagrade a prepreke nisu ni geografske granice.

"Reč koju preferiram i koja mi daje snagu da uvek idem dalje je - izazov. Nešto što pomera granice izvan očekivanja. Pokrenuti nešto. To je ono što nam nedostaje", izjavila je profesorka Damnjanović. Svojim konciznim izlaganjem članovi ovog kluba su nam objasnili na koji način se postaje kejser, predstavili nam svoje aktivnosti, kako se pripremaju za svoja takmičenja, izazove sa kojima se susreću tokom svetskih i regionalnim takmičenjima, svoj portfolio i posebno istakli organizaciju svetskog takmičenja "Belgrade Business International Case Competition".

 

Veliki broj naših članova i predstavnika kompanija odazvalo se pozivu i uzelo učešće u komunikaciji sa predstavnicima FON-a. Ovim putem se zahvaljujemo predstavnicima kompanija MK Group, Coca Cola Hellenic, Schneider Eletric, NIS, Bel medic, HD European Consulting Group i Jaffi koji su izneli svoja iskustva u radu i pohvalli svaki trud koji ulažu naši mladi talenti.