Preduzetnik SAM

01.04.2021.

POSTANI ČLAN

Recept za lojalne zaposlene čini transparentnost, iskrenost i lični primer - Nebojša Matić po treći put u ulozi Mind Leadera!

Član UO SAM-a, Nebojša Matić i CEO, Mikroelektronika, održao je sastanak sa trećom grupom učesnika nove SAM inicijative za preduzetnike, Mind Networking.

U maloj grupi i u skladu sa epidemiološkim merama, Nebojša Matić je podelio svoja iskustva na sastanku sa prisutnim članovima i polaznicima Mind Networking programa. 

Neke od tema o kojima je Nebojša Matić podelio svoje iskustvo sa prisutnima su:

  • Kako zadržati inovativnost i kako praviti razliku između inovativnosti i skalabilnosti? Da li je preduzetnici u početku moraju sebe podsticati na inovativnost ili je potrebno da se skoncentrišu na postizanje optimuma tržište-proizvod-resursi?
  • Motivacija zaposlenih na kratke i duge staze, kako motivisati zaposlene koje tek stupaju na radno mesto, i kako motivisati one koji su verni već dugi niz godina?
  • Na temu razvijanja lojalnosti kod zaposlenih, Nebojša je istakao da je recept do lojalnih zaposlenih transparentnost, iskrenost i lični primer. „Zaposlenima je bitno da znaju u kom pravcu ide firma i da li je perspektivna, kao i da znaju da li u njoj mogu da ostvare svoj potencijal.“

Nebojša je takođe podelio iskustvo i načine kako se on i njegova kompanija ophode prema novim zaposlenima. Za nove zaposlene je najbitnije da znaju šta se od njih očekuje i kojim karijernim putevima mogu da se kreću, podelio je Matić.

Pored toga, Nebojša je istakao da dobrim radom i komunikacijom se stiče sloboda (ekonomska i radna), a kada imate takvu slobodu poslovna sreća je takođe prisutna.

III grupu učesnika Mind Networking inicijative za preduzetnike, čine:

Nikola Mijailović, Joberty Techonologies

Marko Poznanović, Belit

Sonja Pipić, Standcert

Nemanja Mališić, Intelisale

Radenko Topalović, Maruška

Aleksandra Orlović, TriO

Bojan Munjiza, Grom Trade

Jasmina Petković, Roaming Networks