Preduzetnik SAM

19.11.2020.

POSTANI ČLAN

MastermindSAM – Procena karaktera kandidata

Dve grupe Mastermindovaca su odvojili vreme ove nedelje za svoje redovne sesije.

Domaćin jedne od grupa bio je Branko Greganović, predsednik izvršnog odbora NLB Banke, koji je poveo diskusiju o značaju procene karaktera kandidata u kadrovskim postupcima.

Pitanje karaktera kandidata isto je toliko važno kao što je i njegova stručna usposobljenost, ako ne čak i važnije od stručnosti. Razlog za to proizlazi iz toga da je karakter zaposlenih ključan za kolektivnu snagu organizacije, ali i to što je procena karaktera po pravilu mnogo teža nego procena njihove stručne sposobnosti. 

Branka je zanimala kako ostali učesnici pristupaju tom pitanju.  Članovi su podelili svoja iskustva u kojima su uvideli velike benefite od rada sa firmama koje se isključivo bave psihometrijskom profilisanju zaposlenih kao i potencijalnih kandidata.  Svi su složili da je ovo jako bitna tema i podelili svoje uvide kao i strategije u postupanju u pojedinim situacijama.

Druga Mastermind sesija pričala je o temi održavanja usmerenosti ka sopstvenoj viziji. Kada nagla promena u načinu poslovanja prouzrokuje česte upadice, stres i vodi ka iscrpljenosti i iznemoglosti, postavlja se pitanje kako se usmeriti ka svojim ciljevima. 

Program vodi Milica Pićurić, Leadership Design at AGILISHIFT. Tim lider MastermindSAM programa je Tanja Lazarević, Operations Manager, SAM.