Preduzetnik SAM

21.04.2021.

POSTANI ČLAN

Kriza kao šansa - drugi sastanak inicijative Mind Networking sa Draganom Popovićem

Održan je sastanak sa drugom i trećom grupom preduzetnika u okviru inicijative Mind Networking u kojoj je Dragan Popović, vlasnik AIGO Business System-a i član UO SAM-a, napravio osvrt na svoje početke i karijeru dugu preko 30 godina.

Priče iz ličnog ugla i primera uvek ostavljaju najbolji utisak pa je tako Dragan sa preduzetnicima podelio svoju priču i kako je malu preduzetničku firmu od troje zaposlenih širio i doveo do grupacije kakav je danas AIGO.

Istakao je pet postulata kojima se rukovodi sve ove godine:

  1. Vera u sebe i vera u ljude oko sebe.
  2. Mir sa samim sobom, imati svesne i osvešćene ideje i uvide u ono što želimo ili ne želimo i na taj način biti iskreni prema sebi u svakom trenutku. Pitanje koje sebi uvek treba da postavimo: ,,Da li se ja u ovome pronalazim ili ne?’’.
  3. Poštovanje svake osobe koju sretnete u bilo kom trenutku vašeg ličnog i poslovnog puta
  4. Trajanje je ključ preduzetništva.
  5. Promena je neophodna radi napretka, inovativnost samo doprinosi, ne predavati se pri prvim brodolomima, rizikovati, prihvatiti izazove jer je važna vizura iz koje se posmatra: Nisam izgubio, naučio sam.

Dragan je takođe istakao da je menjao segmente na koje najviše trošio vreme kako je kompanija rasla. Sada najviše vremena posvećuje zaposlenima, bankama i konsultantima, kupcima, prijateljima kuće i dobavljačima. Jedino za čim eventualno žali jeste što na početku nije više posvećivao pažnju i davao prioritet svojim saradnicima.

Ističući važnost prijatelja kuće među kojima je i SAM, Dragan je rekao da mu je članstvo u Asocijaciji među najznačajnijim prijateljstvima jer mu je donelo brojna poznanstva i kontakte od kojih je dobio savete koji su mu pomogli u razvoju i radu.

Jasni ciljevi, strateški plan, tehnološki razvoj, delegiranje, ulaganje u znanje osnovni su motivi AIGO Business System-a, a prodajni ugao posmatranja okolnosti, konkurencije i tržišta kakvim se Dragan vodi, siguran su put ka uspehu.

Kod preduzetnika ne postoji lično i poslovno, to je jedno i da biste mogli tako da živite morate biti u miru sa samim sobom i svojom odlukom i kako je Dragan naglasio: ,, Za preduzetnika mirno more nije izazov nego nam fali jedna kriza da nas pokrene iz kostiju, da brže i plodonosnije mislimo i delamo.’’ Krizu treba gledati kao šansu.