Ostale aktivnosti

11.09.2015.

POSTANI ČLAN

Srpski i francuski menadžeri za nova poslovna partnerstva

Srpska asocijacija menadžera u saradnji sa Francusko-srpskom privrednom komorom (CCIFS), organizovala je susret najuglednijih srpskih i francuskih privrednika i menadžera, predstavnika kompanija koje posluju u Srbiji.

Koktel je organizovan pod pokroviteljstvom Francuske ambasade, i ambasadorke Nj.E. Kristin Moro, koja je ovom prilikom ugostila preko 130 zvanica, članica CCIFS i SAM. Prisutne su pozdravili i Bruno Šarije (Bruno Charrier) ispred CCIFS i Jelena Bulatović ispred SAM-a. Ovaj susret je još jedna potvrda dugoročne saradnje dva udruženja, nakon potpisivanja Sporazuma o saradnji pre četiri godine.

Susret je organizovan sa ciljem da se predstavnicima francuske i srpske poslovne elite u našoj zemlji omogući da prošire mrežu poslovnih poznanstava, ali i sa ciljem jačanja sinergije ova dva poslovna udruženja međusobno, kao i sa Francuskom ambasadom.

NJ.E. ambasador Kristin Moro, poželela je dobrodšlicu svim zvanicama, izrazila veliku radost što može da ih ugosti po prvi put od njenog postavljenja, i iskoristila priliku da najavi predstojeće događaje u organizaciji ekonomskog odeljenja Francuske ambasade, pre svega posetu pivrednika sa severa Francuske, tačnije grada Lila u poslednjoj nedelji novembra. Delegaciju će činiti 20 privrednika iz različitih kompanija koje će Srbiju posetiti po prvi put, u potrazi za potencijalnim partnerima, te je sve prisutne privrednike pozvala da učestvuju u sastancima sa gostima iz Francuske.  Na posletku, NJ.E. ambasador Moro je predstavila novog ekonomskog savetnika pri ambasadi gospodina Žan Pjer Gastoa.

Predstavnici Francusko-srpske privredne komore i Srpske Asocijacije menadžera istakli su tokom susreta važnost saradnje domaćih i inostranih kompanija i njihovih predstavnika, kako zbog razmene iskustava, prenošenja najboljih poslovnih praksi, ali i podrške trgovinskoj razmeni između Srbije i Francuske, privlačenju francuskih investicija u Srbiju i promociji srpske ekonomije na međunarodnom tržištu.