Biznis vesti

03.09.2021.

POSTANI ČLAN

Puzzle Software vas poziva na Regional Scrum Gathering Belgrade 2021

Zašto poslovni svet ne može više da funkcioniše bez Agilnog načina razmišljanja?

Na pitanje kakve promene donosi Agilna budućnost, najrelevantniji odgovor jeste taj da je Agilni pristup uveliko prisutan u sadašnjosti. Na srpskom tržištu, on je visoko pozicioniran, a usmeren je na sposobnost stvaranja i reagovanja na neočekivane promene, odnosno, to je praktičan način suočavanja sa problemima u nesigurnim i turbulentnim uslovima, što se najbolje pokazalo u trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

Oktobar će obeležiti najveće regionalno dešavanje u svetu Agile-a i to baš na Balkanu...

...a Beograd će imati tu čast da bude domaćin. Iza organizacije Regional Scrum Gathering-a Belgrade 2021 stoji najstariji edukativni centar u Srbiji za agilni razvoj - Agile Serbia. Ovaj događaj za sve ljubitelje Agile mindset-a će se održati 7. i 8. oktobra u BelExpo centru. Jedna od novina je i ta da će događaj biti hibridnog karaktera, kombinujući online iskustvo i tradicionalne segmente jedne konferencije, kako bi se svima izašlo u susret zbog trenutnih zdravstvenih okolnosti. 

U čemu je značaj ove konferencije?
Srbija je već nekoliko godina u procesima digitalne transformacije, a uz to i u procesima koji podrazumevaju nove načine organizacije rada i poslovanja. Upravo na okvirima agilnog pristupa se i sprovode korenite promene kako u velikim sistemima, tako i u manjim kompanijama i startapima. Ogledalo sjajnih rezultata Agile-a najjasnije je ako se posmatra kroz prizmu rada i uspeha tehnoloških giganata kao što su Google, Amazon ili Salesforce. 

Mnoge kompanije tvrde da Agile nudi suviše veliku konkurentsku prednost da ne bi bio korišćen. Rezultati su neosporni.

Scenama u BelExpo centru, kao i na online pozornici će prodefilovati više od 40 uticajnih imena iz sveta (uključujući jednog od pionira u svetu Agile-a – Arie van Bennekum i Zuzana Sochova), regiona i Srbije. Svi oni sa sobom donose jako interesantne, vruće Agile i tehničke teme, koje imaju isti cilj – da svakom učesniku pruže priliku za lični i profesionalni razvoj i usavršavanje. Ove godine, na samom fizičkom događaju, biće predstavljene inovativne scene i korneri prilagođeni segmentima koji su bitni i za posetioce, i za govornike, a ujedno će obuhvatiti networking i razonodu. Takođe, za sve posetioce koji grade agilnu karijeru, Regional Scrum Gathering Belgrade je odlična prilika za prikupljanje SEU poena neophodnih za ovakvu vrstu napredovanja.
Sam događaj će imati imati svoj prenos i u virtuelni svet za šta će se pobrinuti zvanična aplikacija događaja, MatchAbout. Putem aplikacije učesnici će moći da isprate sve vezano za sam događaj, od pre-event faze pa do post-event perioda. 

Registracije su već počele, a svi zainteresovani više detalja mogu da pronađu na zvaničnom sajtu www.agile-serbia.rs. U toku su early bird prijave, a ujedno vam Agile Serbia i članovi tima vam žele dobrodošlicu!