Aktivnosti

16.06.2021.

POSTANI ČLAN

Jedna rečenica je dovoljna za promenu - završno okupljanje učesnika Mind Networking-a

Završno, zajedničko okupljanje predavača i učesnika inicijative za preduzetnike, Mind Networking, održano je uživo u SAM-u, u utorak, 15. juna.

U neposrednoj atmosferi četvoro Mind Leader-a Nebojša Matić, Dragan Popović, Rade Rakočević i Miloš Milisavljević osvrnuli su se još jednom na početke i razvojni put svog biznisa i ohrabrili mlade preduzetnike da istraju u svojim idejama.

Na pitanje: ,,Koji su najveći izazovi koje preduzetnici imaju u ovim vremenima?’’, Dragan Popović je rekao da se on najviše fokusira na ljude, na vraćanje duhu zajedništva, da se zaposleni dobro osećaju u radnom ambijentu.

Nebojša Matić je istakao da je za njega najveći izazov kako organizovati procedure i posao tako da napraviš dobar output za jednog čoveka pa onda za tridesetoro ljudi.

Radetu Rakočeviću berza je ključna, važno mu je da shvati gde se sada nalazi i kuda želi da ide, da čita signale i prilagodi se tržištu dok je Milošu Milisavljeviću najveći izazov da pronađe dobre ljude i da reši supply chain.

,,Kada biste pokretali biznis sada, šta biste radili?’’, bilo je sledeće pitanje koje je izazvalo veliku zainteresovanost prisutnih preduzetnika. Budući da je teško napraviti retrospektivu sa ove tačke gledišta jer sadašnja realnost i nova vremena donose nove izazove, Dragan Popović je rekao da je zadovoljan svojim putem jer je njegov, ono što je zamislio to je i uradio, a možda bi se eventualno više bavio berzom jer mu je izazovna.

Nebojša Matić je takođe zadovoljan svojim postignućem, svakako bi više ulagao u edukaciju i obrazovanje, možda otvorio srednju, stručnu tehničku školu, a sa tim se složio i Rade naglašavajući koliko je obrazovanje važno za bilo koji posao.

Miloš Milisavljević je preporučio mladim preduzetnicima da dobro provere da li je pravi trenutak za njihov posao jer istrčavanje na tržište kao pionir može više da ošteti biznis nego da mu doprinese i da provere da li je njihov biznis nice to have ili must have ili još transparentnije be afraid or be very afraid. Nebojša Matić je za kraj rekao da je za otrežnjenje i pokretanje iz vakuma nekada dovoljna samo jedna rečenica i da je sve što ste slušali od nekoga dovoljno ako ste izvukli samo tu jednu, ključnu rečenicu.

Prisutni preduzetnici, učesnici inicijative Mind Networking, izrazili su i  svoju zahvalnost i zadovoljstvo na prilici da čuju ova četiri uspešna leader-a. Druženje je nastavljeno u u bašti Moritz Eis-a.