Aktivnosti

17.11.2022.

POSTANI ČLAN

Finalisti u kategoriji "Menadžer godine 2022"

U kategoriji „SAM Menadžer godine“, za izvrsne doprinose, strateško razmišljanje, društveno odgovorni pristup, razvoj i vođenje zaposlenih, našle su se po prvi put, tri dame.

Aleksandra Đurđević, potpredsednica Delta Holdinga, CEO, Delta Auto Grupe

Jelena Galić, predsednica IO, AIK banka

Ksenija Karić, generalna direktorka, Schneider Electric za Srbiju i Crnu Goru

Predstavljamo vam finalistkinje:

Aleksandra Đurđević, potpredsednica Delta Holdinga, CEO, Delta Auto Grupe

Jedina žena na čelu kompanije-uvoznika vozila u Srbiji. Grupa koju vodi distributer je brendova BMW, Honda i KTM motocikala, BMW, Honda i Mini automobila, a od 2022. uzdrmava tržište regiona dovođenjem brenda Maserati. Otkad je Aleksandra na čelu Delta Auto grupe, kompanija beleži značajan rast u svim segmentima poslovanja. Povećana je prodaja vozila, imaju najveći market share u premium segmentu, a BMW je najprodavaniji brend u 2021. i 2022. godini.

Aleksandrino liderstvo okrenuto ljudima, sa fokusom na inovacije i rezultat, prepoznala je BMW grupa i nagradila nju i njen tim, čak 5 puta, najprestižnijim priznanjem „BMW President Award”.

U 2022. postaje predsednica Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova. Dve godine bila je predsednica Grupacije uvoznika vozila pri PKS.

Kao menadžer ima potpuni fokus i izuzetne rezultate u radu sa ljudima, što rezultuje visokom ocenom zadovoljstva (4/5) u anketi sprovedenoj među zaposlenima.

Više informacija pročitajte na linku.

Video možete pogledati klikom ovde.

Jelena Galić, predsednica IO, AIK banka

Jelena Galić je svoju karijeru započela pre više od 28 godina, a poslednje dve decenije provela je na ključnim rukovodećim pozicijama u renomiranim domaćim i internacionalnim finansijskim institucijama. Na mesto Predsednika Izvršnog odbora AIK Banke, na kome je i danas, dolazi 2015 godine, a samo dve godine kasnije jača njenu tržišnu poziciju uspešnim preuzimanjem Alpha banke. Pod njenim rukovodstvom AIK Banka je postala prva i jedina domaća banka koja je svoje poslovanje proširila na teritoriju Evropske Unije preuzimanjem Gorenjske banke u Sloveniji.

Kao vizionar i lider Jelena godinama radi na kreiranju i ostvarenju dugoročne strategije pozicioniranja AIK Banke kao jedne od vodećih bankarskih grupacija u regionu Centralne i Istočne Evrope. U skladu sa tim, 2022. godinu obeležila je još jedna akvizicija u Srbiji, kojom je AIK Banka povećala svoju aktivu na gotovo 4 milijarde (+30%), čime je zauzela šesto mesto na bankarskom tržištu Srbije sa ukupnim udelom od 9% i unapredila svoju tržišnu poziciju za čak tri mesta.

Jedan je od glavnih inicijatora novčanih subvencija za sve zaposlene koji su u tekućoj godini postali roditelji, pokretanjem programa “Podrška porodici”, zajedno sa MK Group-om, koji je proširen ka široj društvenoj zajednici, kroz donacije porodilištima u Adria regionu, u iznosu od 700.000 evra, tokom 2021 i 2022 godine, verujući da svako svojim zalaganjem može da doprinese da zajednički učinimo mnogo više.

Više informacija pročitajte na linku.

Video možete pogledati klikom ovde.

Ksenija Karić, generalna direktorka, Schneider Electric za Srbiju i Crnu Goru

Ksenija Кarić je od marta 2020. godine generalni direktor kompanije Schneider Electric Srbija i Crna Gora. Ima više od 18 godina iskustva na različitim izvršnim pozicijama u nekim od najvećih svetskih kompanija koje oblikuju industriju energetike i industrijske automatizacije. Stekla je veliko iskustvo zahvaljujući radu u nekoliko drugih industrija – nafte i gasa, rudarstva i minerala i proizvodnje i distribucije električne energije, kao i u uslugama softverskih rešenja i poslovnoj inteligenciji.

Svoj uspeh duguje strateškom razmišljanju, agilnosti i inovativnosti kao i hrabrosti da prihvata nove izazove i svoj tim motiviše da uvek idu korak ispred. Ksenija ima nekoliko specijalnosti – međukulturnu svest, strateško planiranje i taktičko izvršenje, upravljanje odnosima i prodajom, upravljanje projektima. Veoma je orijentisana na rezultate, za sebe kaže da su je do uspeha doveli upornost, osećaj za prioritetom, pragmatičnost, ali i i hrabrost da veruje sopstvenoj intuiciji.

Ksenija veruje da je za postizanje uspeha na tržištu potrebno da digitalna transformacija bude integrisana u biznis strategiju svake kompanije, brenda, malog, srednjeg preduzeća, zanatlija, industrije, samih ljudi. Schneider Electiric je u poslednje 2 godine povećao broj zaposlenih 20%, prodaju 25%, proširio svoje poslovanje i na tržište softvera koji upravljaju automatikom i energetikom i tako optimizije proces poslovanja svojih klijenata. Bavi se rešenjima koji doprinose uštedama i smanjuju emisije u našoj zemlji i menadžment kompanije nosi veliku odgovornost da tržiste edukuje i postavi put za održivost.

Više informacija pročitajte na linku.

Video možete pogledati klikom ovde.

Glasanje za dobitnike SAM Godišnje nagrade počinje 18. novembra i trajaće do 1.12. Pravo na glasanje imaju samo članovi SAMa.