Organi SAM-a
POSTANI ČLAN
Predsednik SAM-a
Dragoljub Damljanović
Dragoljub Damljanović

Dragoljub je svoju karijeru započeo sredinom devedesetih kao profesor u Politehničkoj akademiji u Beogradu. Ubrzo potom se kao elektroinženjer zaposlio u Elektrodistribuciji Beograd na mestu projketanta elektroenergetskih mreža, postrojenja i Javnog i dekorativnog osvetljenja. Projektovao je trafo stanice, dalekovode i javno i dekorativno osvetljenje mnogih ulica i objekata. U 2002. godini postaje direktor javnog osvetljenja, dela EDB-a zaduženog za održavanje i uprvaljanje sistemom javnog osvetljenja grada Beograda.

Posle godinu dana, postaje direktor direkcije za planiranje i razvoj EDB-a. Tu rukovodi službama za planiranje razvoja distributivne mreže grada, projektovanja, tehničke dokumentacije, razvoja i kompletnih investicija EDB-a. Tih godina završena je realizacija nekoliko velikih investicionih objekata kao kao i stotinak manjih trafostanica za poboljšanje napajanja potrošača u Beogradu.

Krajem 2004. prelazi u Schneider Electric. U tom preduzeću počinja kao prodajni inženjer, posle godinu dana postaje rukovodilac grupe za partnere, potom projektnog odeljenja i na kraju sektora za Energetiku. Od 2012. do 2016. radi na mestu generalnog direktora Schneidr Electrica za Srbiju i Crnu Goru. Na poziciju regionalnog direktora za energetiku i usluge u jugoistočnoj Evropi prelazi početkom 2016.

2020 godine, Draža je unapređen na mesto Potpredsednika prodaje Smart Grid usluga, Schneider Electric. Od osnivanja firme u Srbiji 2002, Schneider Electric je od troje zaposlenih izrastao u firmu koja ovde zapošljava preko 1000 zaposlenih. U Novom Sadu je centar za proizvodnju softvera za upravljanje elektrodistributivnim preduzećima za čitav svet, pokrenute su tri fabrike sa lokalnim partnerima koje Schneidr Electricove proizvode plasiraju u region. Široka mreža parnera sa kojima Schneidr Electric radi u Srbiji i Crnoj Gori prdestavlja ključni razlog za dugogodišnji uspešan rad na lokalnom tržištu.

Od 2014, član je Upravnog odbora Societe Generale Banke iz Beograda. U 2015. je postao predsednik upravnog odbora Fransusko Srpske privredne komore. Od 2014. je član Upravnog odbora Srpske asocijacija menadžera. Dobitnike je nagrade članova SAM-a za "Menadžera godine 2017" i priznanja "SAMPLE - Za promociju i razvoj lidestva među mladima 2018."

Rođen i odrastao u Beogradu, Aleksandrin muž, Đorđev otac. Pored porodice, uživa u proučavanju istorije, u dobroj muzici i u društvu prijatelja.

Upravni odbor

Upravni odbor je izvršni organ Udruženja koji se stara o sprovođenju ciljeva Udruženja.
Članovi Upravnog odbora Srpske asocijacije menadžera u mandatu 2017-2020, po abecednom redosledu:

Nadzorni odbor
Etička komisija

Etički kodeks ima za cilj da članovima Asocijacije kao i svim ostalim menadžerima Srbije približi širok spektar etičkih načela i standarda po kojima će se upravljati u njihovim profesionalnim životima i koji će im pomoći u svakodnevnom odlučivanju i situacijama suprostavljenih interesa.