Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  O nama

O nama

Srpska asocijacija menadžera - SAM je udruženje profesionalnih menadžera osnovano 2006. godine u Beogradu radi ostvarivanja ciljeva u oblasti unapređenja profesionalnog razvoja i povezivanja menadžera, dijaloga sa kreatorima ekonomske politike i međunarodne saradnje. 

SAM u svom fokusu ima profesionalni razvoj menadžera, afirmaciju, profesionalizaciju i promociju menadžerske struke, povezivanje menadžera i promociju najboljih poslovnih praksi, kompanija i odgovornog poslovanja.  

SAM je strukovno udruženje menadžera koje kontinuirano unapređuje profesiju menadžera, gradeći je na vrednostima ekonomske sigurnosti, prijateljstva, kontinuirane transformacije i i odgovornog liderstva. 

SAM je takođe usmeren na unapređenje saradnje sa Vladom Republike Srbije i njenim institucijama, kroz otvoren i konstruktivan dijalog i zajedničke aktivnosti koje imaju za cilj poboljšanje poslovne klime u Srbiji, borbu protiv sive ekonomije, pokretanje društveno odgovornih inicijativa, afirmaciju mladih, unapređenju regionalne saradnje i podršku EU integracijama.

Srpska asocijacija menadžera trenutno broji preko 400 članova, koji uspešno rukovode i upravljaju timovima ljudi u vodećim domaćim i stranim kompanijama u Srbiji, koje zapošljavaju više od 90.000 zaposlenih, a na godišnjem nivou ostvaruju prihod od preko 12 milijardi evra. 

SAM je inicijator značajnog regionalnog skupa „SAMIT100 biznis lidera jugoistočne Evrope“. SAMIT 100 biznis lidera je jedinstvena inicijativa ovakve vrste u regionu i zamišljena je kao snažna koheziona sila privrednog povezivanja, kao i doprinos naporima političkih lidera u cilju unapređenja odnosa i života u regionu. SAMIT100 je platforma i mesto susreta najistaknutijih preduzetnika i privrednika iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, BiH, Albanije i Makedonije, kao i najviših zvaničnika regiona kako bi zajedno otvorili perspektive jačanja konkurentnosti nacionalnih ekonomija zemalja, ali i konkurentskog potencijala čitave jugoistočne Evrope. 

Pored SAMIT-a100 kao ključnog regionalnog događaja, SAM pod svojim okriljem obuhvata veliki broj značajnih projekata i aktivnosti, zatim bilateralnih sastanaka i sličnih događaja posvećenih ostvarivanju ciljeva SAM-a.:

SAM sprovodi projekte sa međunarodnim institucijama kao što su USAID i CIPE.

SAM je punopravan član Evropske menadžment asocijacije EMA (European Management Association) i pridruženi član CEC (Confederation Europeenne des Cadres)

SAM je ostvario uspešnu saradnju sa svim relevantnim institucijama, ministarstvima, međunarodnim organizacijama i ostalim činiocima privrednog okruženja u Srbiji.

Na čelu Srpske asocijacije menadžera je Stanka Pejanović, predsednik Asocijacije.

Od ostalih upravljačkih organa, SAM ima Upravni odbor, Nadzorni odbor, Skupštinu članova i Izvršnu kancelariju.

Listu osnivača možete preuzeti ovdeLista osnivaca SAM

Statut Udruženja možete preuzeti ovdeStatut SAM-a 2017

Brošuru o SAM-u možete preuzeti ovdeSAM brošura - O nama